Κυριακή 20/6/2021

Ο δήμος Θεσσαλονίκης μοιράζει είδη πρώτης ανάγκης με… drone

Πρωτόγνωρες εικόνες εκτυλίσσονται μπροστά στα μάτια ηλικιωμένων στη Θεσσαλονίκη, αφού τρόφιμα και φάρμακα φτάνουν στα σπίτια τους, αφού πρώτα έχουν ταξιδέψει… στον αέρα μέσω drone, σαν σε ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού, έχει ξεκινήσει ένα πολιτικό πρόγραμμα για την παράδοση τροφίμων και φαρμάκων σε πολίτες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και δεν μπορούν να μετακινηθούν με drone και είναι απόλυτα πετυχημένο.

Δείτε επίσης: Καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης: «Η κατάσταση θα έχει χαλαρώσει ως το καλοκαίρι αλλά μην περιμένουμε μαγικά στην αλλαγή του καιρού»

Εξηγώντας τη διαδικασία που ακολουθείται ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Θεσσαλονίκης Βασίλης Μωυσίδης είπε σε δηλώσεις του: «Παραλαμβάνουμε με το drone -κατόπιν παραγγελίας- τρόφιμα, φάρμακα ή ό,τι άλλο χρειάζεται ο πολίτης, που δεν ξεπερνά σε βάρος τα 2,5 κιλά και τα μεταφέρουμε με αυτό (το drone) στα σπίτια τους. Έτσι, με εύκολο τρόπο, παραλαμβάνουν αυτά που έχουν ζητήσει».

Όπως επεσήμανε ο κ. Μωυσίδης «είναι λογικό οι άνθρωποι -ειδικά μεγάλης ηλικίας- να εντυπωσιάζονται με τον πρωτότυπο αυτό τρόπο, που ο δήμος τους προσφέρει βοήθεια».
Διευκρίνισε πως οι ανάγκες των πολιτών, καλύπτονται από τους υπαλλήλους της αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής και σε «κάθε περίπτωση, εάν χρειαστεί η συνδρομή του drone είναι στη διάθεση των πολιτών καθώς κανένας δεν γνωρίζει πότε θα τελειώσουν οι πρωτοφανείς καταστάσεις που βιώνουμε».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ