Η καραντίνα έφερε δολοφονίες και αύξηση της ενδοοικογενειακής βίας

Must Read

Η αναγκαστική παραμονή στο σπίτι λόγω του κορωνοϊού φαίνεται πως έχει γίνει αιτία για τρεις δολοφονίες γυναικών και για ραγδαία αύξηση στις καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία με θύματα γυναίκες αλλά και παιδιά.

«Την εποχή του “Μένουμε σπίτι” για το γενικό καλό όλων, κάποιοι άνθρωποι βιώνουν την αναγκαστική συμβίωση με τον εχθρό τους, που αρκετές φορές είναι κάποιο μέλος της ίδιας τους της οικογένειας» λένε χαρακτηριστικά στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων οι εκπρόσωποι της εταιρίας κατά της κακοποίησης του παιδιού «ΕΛΙΖΑ».

Απόδειξη γι’ αυτό, όπως εξηγούν, αποτελούν δύο αντίθετα τεκμήρια: σε κάποιες χώρες στις οποίες οι πολίτες βρίσκονται σε καραντίνα υπάρχουν αυξημένες καταγγελίες σε γραμμές βοήθειας για ενδοοικογενειακή βία, καθώς και αύξηση των γυναικοκτονιών.

Από την άλλη, σε άλλες χώρες εμφανίζεται μείωση στον αριθμό καταγγελιών ενδοοικογενειακής βίας, γεγονός που υποδηλώνει ότι τα θύματα βρίσκονται συνεχώς μαζί με τον δράστη τους και δεν μπορούν να καλέσουν για βοήθεια.

Στη χώρα μας, εν μέσω της πανδημίας, μια 35χρονη και η συνομήλικη φίλη της έπεσαν θύματα δολοφονικής επίθεσης στις 18 Μαρτίου στην Κάτω Κηφισιά, όταν τις πυροβόλησε ο πρώην σύζυγος της πρώτη έξω από το πάρκινγκ ενός σούπερ μάρκετ. Το τρίτο θύμα ήταν μια 55χρονη γυναίκα από τη Λάρισα, η οποία έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από τον 30χρονο γιο της, με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή της.

Σύμφωνα με την κλινική ψυχολόγο και επιστημονική υπεύθυνο της «ΕΛΙΖΑ» Τίνα Απέργη, τα περιστατικά βίας αφορούν οικογένειες ή σχέσεις στις οποίες υπήρχαν από πριν βίαιες συμπεριφορές και τώρα αυξάνονται, όσο αυξάνονται η αβεβαιότητα και το στρες λόγω του αναγκαστικού περιορισμού μέσα στο σπίτι. Όπως υπογραμμίζουν οι υπεύθυνοι της εταιρίας, καθένας από μας μπορεί να βοηθήσει έναν άνθρωπο που γνωρίζει ότι υποβάλλεται σε βία με το να βρίσκεται σε επικοινωνία μαζί του ή με το να γίνει η «φωνή» του.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This