Yπερβολές για τον παπά των απόρων

Must Read

Σε ένα ανελέητο «κυνήγι μαγισσών» εν έτει 2020 επιδίδονταν έως αργά χθες το βράδυ οι διωκτικές Αρχές, προκειμένου να εντοπίσουν τον «παπά των φτωχών» του Φιλοπάππου, τον ιερέα Γεώργιο Σχοινά, με το πλούσιο φιλανθρωπικό και ποιμαντικό έργο, και να του περάσουν χειροπέδες! Η κινητοποίηση της Αστυνομίας για να τον συλλάβουν σαν κοινό εγκληματία προκαλεί οργή και συνάμα θλίψη.

Ο πατέρας Γεώργιος, χθες, καταγράφηκε από τον φωτογραφικό φακό του zougla.gr να προσφέρει τη θεία μετάληψη σε πιστούς από την πίσω πόρτα του Ναού του Αγίου Νικολάου στο Κουκάκι. Αμέσως, ακολούθησαν καταγγελίες εναντίον του τόσο στις αστυνομικές Αρχές όσο και στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Ωστόσο, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, η θεία κοινωνία δεν δόθηκε εντός του ναού, όπου απαγορεύεται στο πλαίσιο των μέτρων για την αποτροπή της διάδοσης του κορωνοϊού, αλλά έξω από αυτόν και ενώ οι λιγοστοί πιστοί κρατούσαν απόσταση μεταξύ τους.

Η Αστυνομία εξετάζει το βίντεο που κατέγραψε τον ιερέα, ώστε να διαπιστωθεί ποιοι τον βοήθησαν, αλλά και ποιοι κοινώνησαν ώστε να κινηθούν και γι’ αυτούς οι διαδικασίες. Για το περιστατικό αναγκάστηκε να βγάλει ανακοίνωση η Αρχιεπισκοπή Αθηνών, στην οποία τονίζει πως έχει διατάξει ήδη έρευνα.

«Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών ερευνά όλο το περιστατικό στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικόλαου στο Κουκάκι και θα προβεί άμεσα στις δέουσες ενέργειες. Υπενθυμίζεται ότι οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου είναι δεσμευτικές για όλους τους κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και πρέπει να τηρούνται απαρεγκλίτως. Η Ιερά Σύνοδος ακολουθεί πιστά όλες τις οδηγίες και όλες τις υποδείξεις των αρμοδίων Αρχών της Πολιτείας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού», αναφέρει.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ζήτησε την παρέμβαση εισαγγελέα για όσα έγιναν στο Κουκάκι αλλά και στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος στην Κέρκυρα, όπου ιερέας κοινώνησε 15 πιστούς. Έτσι, ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας επικοινώνησε με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα και ζήτησε να ερευνηθούν τα περιστατικά από τους αρμόδιους εισαγγελικούς λειτουργούς.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This