Δάκρυα χαράς από τους «αφανείς ήρωες με τις μάσκες»

Must Read

Τα δάκρυα χαράς, η ανακούφιση και τα χαμόγελα όταν πετυχαίνουν μια νίκη απέναντι στον αόρατο εχθρό είναι η ανταμοιβή των αφανών ηρώων που δίνουν καθημερινά ατέλειωτες ώρες σκληρής μάχης κατά του φονικού κορωνοϊού, με σκοπό να σώσουν τους συνανθρώπους τους. Στις ΜΕΘ των νοσοκομείων τα χαμόγελα επιστρέφουν δειλά δειλά, καθώς όλο και περισσότεροι ασθενείς παρουσιάζουν βελτίωση.

Στο Θριάσιο Νοσοκομείο το πρώτο εξιτήριο ασθενούς που έπασχε από κορωνοϊό ήταν η αιτία να αντιλαλήσουν στους διαδρόμους τα χειροκροτήματα και οι ευχές του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στη θέα του κ. Γιώργου, ο οποίος έκανε το σήμα της νίκης βγαίνοντας από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Λατσείου, που λειτουργεί τις τελευταίες 25 ημέρες αποκλειστικά για διασωληνωμένους ασθενείς με Covid-19.

ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

Τη χαρμόσυνη είδηση έκανε γνωστή μέσω βίντεο που ανάρτησε στο facebook ο γιατρός Ιωάννης Κουτσοδημητρόπουλος και το συνόδευσε με μηνύματα αγάπης, τονίζοντας ότι θα βγούμε νικητές από αυτόν τον δύσκολο αγώνα. Οι νέοι μας ήρωες, γιατροί και νοσηλευτές, δήλωσαν ενθουσιασμένοι που όλοι οι ασθενείς συνεχίζουν τον αγώνα τους, ενώ χαρμόσυνο είναι το γεγονός ότι κανένας από το προσωπικό δεν έχει μολυνθεί με τον ιό. Η είδηση έγινε δεκτή με πλήθος συγκινητικών μηνυμάτων από πολίτες που συγχαίρουν γιατρούς και νοσηλευτές για τον τιτάνιο αγώνα τους.

ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

Οι συγκινητικές και συνάμα μοναδικές αυτές στιγμές αποδεικνύουν περίτρανα την ανιδιοτέλεια των γιατρών και των νοσηλευτών, οι οποίοι εκθέτουν καθημερινά τον εαυτό τους στον απόλυτο κίνδυνο προκειμένου να φροντίσουν τους ασθενείς. Το εξιτήριο είναι για εκείνους η μεγαλύτερη ανταμοιβή, ειδικά αυτές τις άγιες μέρες του Πάσχα, τις οποίες περνούν μέσα στους θαλάμους και τους διαδρόμους των νοσοκομείων, αντί να βρίσκονται στην ασφάλεια και τη θαλπωρή του σπιτιού τους, μαζί με τις οικογένειές τους.

Πιθανότητες συντριπτικά εναντίον της

Εξίσου συγκινητικές στιγμές έζησε και το προσωπικό του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου, όταν βγήκε από τη ΜΕΘ και μεταφέρθηκε στην Πνευμονολογική Κλινική μία 63χρονη γυναίκα από την Αργεντινή, η οποία είχε σοβαρή λοίμωξη από τον κορωνοϊό.

Όπως επισήμανε ο διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Ανέστης Κιούλπαλης, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι πιθανότητες να επιβιώσει η γυναίκα ήταν συντριπτικά εναντίον της, αλλά τα κατάφερε χάρη στις προσπάθειες των νοσηλευτών και των γιατρών της μονάδας και όλων των εργαζομένων στο νοσοκομείο, που πρόσφεραν με αυταπάρνηση και επαγγελματισμό αυτό που πάντα δίνουν στους ασθενείς, την ευκαιρία της επιβίωσης.

ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

Μάλιστα, ο κ. Κιούλπαλης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον κρητικό λαό που από την πρώτη στιγμή έδειξε αλληλεγγύη και υποστήριξη στη γυναίκα από την Αργεντινή, ενώ τόνισε ότι το Βενιζέλειο Νοσοκομείο, παρότι δεν αποτελεί νοσοκομειακή μονάδα αναφοράς, απέδειξε ότι τα καταφέρνει στα δύσκολα.

«Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους, αλλά και στον κρητικό λαό που από την πρώτη στιγμή έδειξε αλληλεγγύη σε μια ξένη γυναίκα που χρειαζόταν βοήθεια. Το Βενιζέλειο, παρότι δεν είναι νοσοκομείο αναφοράς, έδειξε ότι τα καταφέρνει στα δύσκολα. Ευελπιστούμε με μεγαλύτερη στήριξη να έχουμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα» επισήμανε ο κ. Κιούλπαλης.

Ευχαριστήριο μήνυμα

Την πρώτη αποσωλήνωση ασθενούς στο Ασκληπιείο Βούλας, που μάλιστα συνέπεσε χρονικά με την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, έκανε γνωστή ο αναπληρωτής διοικητής της νοσοκομειακής μονάδας Αιμίλιος Βουγιουκλάκης, μέσω φωτογραφίας που ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook. Ο κ. Βιουγιουκλάκης συνόδευσε τη φωτογραφία με ένα συγκινητικό μήνυμα, στο οποίο θέλησε να ευχαριστήσει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για την αξιέπαινη δράση του όλο αυτόν τον καιρό.

ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικές είναι και οι εξελίξεις από το ΑΧΕΠΑ, καθώς πέντε ασθενείς κατάφεραν να βγουν νικητές στη μάχη με τον κορωνοϊό. Δύο από αυτούς αποσωληνώθηκαν και βγήκαν από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ οι άλλοι τρεις θεραπεύτηκαν και επέστρεψαν στις οικογένειές τους. Η ευχάριστη είδηση της πορείας των ασθενών σε συνδυασμό με τον χαμηλό αριθμό κρουσμάτων που έχουν εμφανιστεί μέχρι στιγμής στην πόλη δημιούργησαν ένα κλίμα αισιοδοξίας στο ΑΧΕΠΑ, που στάθηκε ικανό να σκορπίσει χαμόγελα σε γιατρούς και νοσηλευτές.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This