ΑΡΧΙΚΗΕΛΛΑΔΑΡόδος: 450 χρόνια και ισόβια σε Τούρκους διακινητές για το ναυάγιο της φρίκης

Ρόδος: 450 χρόνια και ισόβια σε Τούρκους διακινητές για το ναυάγιο της φρίκης

Εξανάγκαζαν τους μετανάστες να πηδούν στην θάλασσα

Η Ελληνική δικαιοσύνη έκανε το χρέος της και επέβαλε ισόβια και 450 χρόνια φυλάκιση σε δύο τούρκους διακινητές για το ναυάγιο της φρίκης τον περασμένο Ιανουάριο στο οποίο έχασαν την ζωή τους ένα αγόρι τεσσάρων ετών από το Αφγανιστάν και ένας εφήβος δεκαοκτώ ετών από την Αίγυπτο.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κω, αναγνωρίζοντας τη σοβαρότητα των πράξεών τους, επέβαλε στους δύο κατηγορούμενους δις ισόβια κάθειρξη, επιπλέον ποινή 450 ετών και 8 μηνών, καθώς και χρηματική ποινή ύψους 6.400.800 ευρώ.

Πως έγινε το ναυάγιο

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η dimokratiki.gr, το ναυάγιο στη θαλάσσια περιοχή Λαδικού της Ρόδου, τα ξημερώματα της 7ης Ιανουαρίου 2025, αποτέλεσε μία από τις πλέον τραγικές στιγμές του μεταναστευτικού δράματος στο Αιγαίο. Το ταχύπλοο «OMER REIS 04», μήκους 9,5 μέτρων, απέπλευσε από τη Φετιγιέ της Τουρκίας το προηγούμενο βράδυ, μεταφέροντας 63 μετανάστες που είχαν πληρώσει μεγάλα ποσά για να φτάσουν παράνομα στις ελληνικές ακτές.

Οι δύο κυβερνήτες, ηλικίας 28 και 21 ετών, φέρονται να εκτελούσαν εντολές κυκλώματος διακινητών που δραστηριοποιείται στα τουρκικά παράλια.

 Το πλοιάριο ήταν υπερφορτωμένο, χωρίς σωσίβια ή άλλα μέσα ασφαλείας. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των επιζώντων, οι κατηγορούμενοι ανάγκαζαν τους επιβάτες να παραμένουν καθισμένοι, ενώ χρησιμοποιούσαν βία απέναντι σε όσους διαμαρτύρονταν. Όταν το σκάφος πλησίασε τις ακτές της Ρόδου, οι δύο άνδρες φέρονται να εξανάγκασαν βίαια τους μετανάστες να πηδήξουν στη θάλασσα. Πολλοί από αυτούς δεν ήξεραν να κολυμπούν, με αποτέλεσμα δύο νέοι άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους στα παγωμένα νερά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην κατοχή τους βρέθηκε μεταλλική σιδηρογροθιά, η οποία χρησιμοποιήθηκε για να χτυπήσουν επιβάτες που προσπαθούσαν να αντιδράσουν.

Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak
Εγγραφή

Διαβάστε επίσης