Eπιτέλους ένα αισιόδοξο μήνυμα: «Σε λίγο δεν θα έχουμε εισαγωγές σε εντατικές»

Must Read

Τον τελευταίο καιρό… βομβαρδιζόμαστε με κακές ειδήσεις για τον κορωνοϊό. Ακούμε τους επιστήμονες και τους ειδικούς να μας προϊδεάζουν για ένα δύσκολο μέλλον, να αγωνιούν για το εμβόλιο, για το οικονομικό μας μέλλον…

Μετά από καιρό ακούσαμε και κάτι καλό… «Σε λίγο δεν θα έχουμε εισαγωγές σε εντατικές», δήλωσε η κ. Αναστασία Κοτανίδου, καθηγήτρια πνευμονολογίας και εντατικής θεραπείας στο ΕΚΠΑ και στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Επιτέλους ο ιος απομακρύνεται από τη χώρα μας ή για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι τα μέτρα απέδωσαν και θρηνήσαμε πολύ λιγότερους από όσους περιμέναμε και συντριπτικά λιγότερους με άλλες χώρες.

«Τα πράγματα πάνε πολύ καλά, έχουμε αρχίσει και αποσωληνώνουμε περισσότερους ασθενείς. Σε λίγο δεν θα έχουμε εισαγωγές σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας», τόνισε η κυρία Κοτανίδου μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, συμπληρώνοντας, όμως ότι η επιστροφή στην καθημερινότητα δεν θα είναι ίδια με το παρελθόν, αφού θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με προφυλάξεις.

Στο ερώτημα για το αν ο ιός εξασθενεί σε υψηλές θερμοκρασίες υποστήριξε πως ακόμα δεν υπάρχουν τέτοιες ενδείξεις, όμως: «ευχάριστο είναι ότι στην Ελλάδα όσο ο καιρός φτιάχνει όλοι θα είναι σε εξωτερικούς χώρους και δεν θα συνωστίζονται».

Διακοπές από αποστάσεις

Σε ότι αφορά τη χρήση μάσκας η κ. Κοττανίδου είναι κατηγορηματική πως δεν ωφελεί η χρήση της πως σε ανοικτό χώρο: «Μάσκα μπορούμε να φοράμε σε κλειστό χώρο για να προστατέψουμε τον εαυτό μας αλλά και για να προστατέψουμε τους άλλους».

Και με τις διακοπές τι γίνεται; «Διακοπές θα κάνουμε σίγουρα φέτος, απλώς θα πρέπει να έχουμε σχετική απόσταση ο ένας από τον άλλο ακόμα και στις παραλίες», τονίζει η καθηγήτρια πνευμονολογίας υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Για το ίδιο θέμα, των διακοπών, αναφέρθηκε και ο καθηγητής λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ, Νίκος Σύψας, ο οποίος είπε πως θα μπορέσουμε φέτος να πάμε διακοπές, αλλά με κανόνες και αποστάσεις ακόμα και στις παραλίες, ενώ αναφερόμενος στον τουρισμό είπε πως θα μπορούν να έρθουν και τουρίστες αλλά όχι μαζικά.

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This