Σε συναγερμό βρίσκεται ολόκληρη η Ερμιονίδα, μετά τα 150 κρούσματα στη δομή φιλοξενίας του Κρανιδίου.
Μέχρι τώρα 125 πολίτες της περιοχής επισκέφτηκαν το Κέντρο Υγείας Κρανιδίου ώστε να κάνουν το τεστ για τον Covid-19. Oι συγκεκριμένοι είναι εργαζόμενοι σε τοπικές επιχειρήσεις, τράπεζες, αλλά και αστυνομικοί, άτομα τα οποία είχαν έρθει σε επαφή με τους μετανάστες της δομής.
Μάλιστα, κάτοικοι του Κρανιδίου κατήγγειλαν πως ο δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς είχε στείλει δύο επιστολές στους αρμόδιους φορείς, από τους οποίους ζητούσε να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τους μετανάστες, που κυκλοφορούσαν ανεξέλεγκτα και χωρίς κανένα περιορισμό.
«Δυστυχώς οι φόβοι που είχαμε όλοι επιβεβαιώθηκαν. Εμείς τηρούσαμε κανονικά τα μέτρα και εκείνοι πηγαινοερχόντουσαν δεξιά και αριστερά. Είχαμε καταγγείλει πολλές φορές στο δήμο για τα προβλήματα που υπήρχαν με τις ανεξέλεγκτες μετακινήσεις τους ειδικά αυτή την περίοδο με τον κορωνοϊό. Τώρα το πού βρήκαν και κόλλησαν τον ιό αυτό είναι ένα άλλο θέμα. Μακάρι να μπορούσε να βρεθεί ο ασθενής μηδέν (0) για να ξέρουμε κι εμείς γιατί μπορεί να είναι ένας από εμάς», δήλωσε μεταξύ άλλων στο newsit.gr γνωστός επιχειρηματίας του Κρανιδίου που συνέχισε λέγοντας:
«Το θέμα είναι ότι αυτή την στιγμή τα μέτρα έγιναν ακόμα πιο αυστηρά, αφού από το απόγευμα και μέχρι το πρωί στις οκτώ δεν θα μπορεί να κυκλοφορεί ψυχή, καθολική απαγόρευση μετακίνησης. Δεν ρίχνουμε ευθύνες σε κανέναν γιατί ο δήμαρχος με έγγραφό του προς τους αρμόδιους φορείς είχε ενημερώσει για την κατάσταση που επικρατούσε.
Η δομή αυτή έχει ανοίξει εδώ και τρία χρόνια και ο κόσμος πάει κι έρχεται. Πρώτα φιλοξενούνταν Σύριοι, τώρα εδώ και ένα χρόνο έχει Σομαλούς. Η αλήθεια είναι πως από τότε που άνοιξε η δομή δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα γιατί είναι σε απομονωμένο σημείο, κυκλοφορούσαν κανονικά ωστόσο τώρα κανένας δεν τους είχε ενημερώσει για την καραντίνα και τον περιορισμό των μετακινήσεών τους.
Από την άλλη οι αστυνομικοί εδώ είναι αριθμητικά λίγοι με αποτέλεσμα ό,τι κι αν έκαναν ή έλεγαν να περνάει στο βρόντο…δυστυχώς».