Δομή «βίζιτας» το ξενοδοχείο! Αφρικανές που φιλοξενούνται στον «Γαλαξία», εκδίδονταν στα χωριά της Ερμιονίδας

Must Read

Πανικό έχει προκαλέσει στις Αρχές, αλλά κυρίως στους… κατοίκους του Κρανιδίου και της ευρύτερης περιοχής, ο εντοπισμός των 150 κρουσμάτων του κορωνοϊού στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας», καθώς αποτελούσε «κοινό μυστικό» πως, κάποιες από τις Αφρικανές που φιλοξενούνται σε αυτό, το είχαν μετατρέψει σε δομή… βίζιτας, καθώς εκδίδονταν συστηματικά σε πελάτες από διάφορα χωριά του νομού!

Το γεγονός αυτό καθιστά ιδιαίτερα δύσκολη τη διαδικασία ιχνηλάτησης, αφού είναι άγνωστο αν -και πόσοι- ντόπιοι έχουν κολλήσει τον φονικό ιό τον τελευταίο καιρό. Ο εντοπισμός τους θα είναι από δύσκολος έως αδύνατος, αφού είναι σχεδόν σίγουρο πως δύσκολα θα παραδεχθούν τις ερωτικές συνευρέσεις τους με τις Αφρικανές εκδιδόμενες, ενώ, στο διάστημα που μεσολάβησε, καθένας από αυτούς θα έχει έρθει σε επαφή με άγνωστο αριθμό συγγενών, φίλων ή συνεργατών!

To θέμα, πάντως, τέθηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής σύσκεψης των φορέων στην περιοχή και φαίνεται πως έχουν ήδη βρει κάποιες από τις γυναίκες που εκδίδονταν και προσπαθούν να εντοπίσουν τυχόν επαφές τους.

ξενοδοχειο γαλαξιας κρανιδι
το… αμαρτωλό ξενοδοχείο «Γαλαξίας» στο Κρανίδι

Εκτεθειμένη η κυβέρνηση

Την ίδια ώρα, οι παλινωδίες, τα πισωγυρίσματα και η αναποτελεσματικότητα που επιδεικνύει στη διαδικασία ελέγχου και απονομής ασύλου αφήνουν βαθύτατα εκτεθειμένη την κυβέρνηση. Ο συνωστισμός των 471 αλλοδαπών, που στοιβάζονται επί έξι μήνες στο ξενοδοχείο, αναμένοντας την απόφαση της ελληνικής Πολιτείας για την παροχή ή όχι ασύλου, πυροδότησε μια υγειονομική βόμβα που τελικά εξερράγη, προκαλώντας μέχρι στιγμής τη μόλυνση 150 ανθρώπων από κορωνοϊό.

Από τα μέσα Οκτωβρίου, το αρμόδιο υπουργείο είχε προαναγγείλει και τελικά είχε ψηφίσει στη Βουλή νομοσχέδιο, με το οποίο επαιρόταν ότι οι διαδικασίες απονομής ασύλου θα μειωθούν από 60 έως το πολύ 90 ημέρες. Στις αρχές Απριλίου, μάλιστα, το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου είχε ανακοινώσει πομπωδώς στοιχεία, βάσει των οποίων ο μέσος χρόνος απονομής ασύλου μειώθηκε σε… 27 ημέρες, ενώ, λίγες μέρες αργότερα, προανήγγειλε νέα νομοθετική παρέμβαση προς αυτήν την κατεύθυνση.

ξενοδοχειο κρανιδι αφρικανες
φιλοξενούμενες στο ξενοδοχείο

Παρ’ όλα αυτά, από τα τέλη Οκτωβρίου και για περισσότερους από έξι μήνες οι 471 αιτούντες άσυλο στο Κρανίδι περιμένουν καρτερικά την απόφαση της ελληνικής Πολιτείας. Απόφαση που, όπως αποδείχθηκε με τον πιο τραγικό τρόπο, τόσο για τους ίδιους όσο και για τον τοπικό πληθυσμό, δεν ήρθε ποτέ, προκαλώντας έξαρση της πανδημίας στην περιοχή.

Ο δήμαρχος Ερμιονίδας είχε προειδοποιήσει με επιστολές

Μάλιστα, οι σοβαρές κυβερνητικές ευθύνες για την κατάσταση στο Κρανίδι δεν σταματούν εδώ, καθώς, σύμφωνα με τον πρώην περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, οι αρμόδιοι φορείς είχαν ενημερωθεί με δύο κατατοπιστικές επιστολές για την ανεξέλεγκτη κατάσταση που επικρατεί στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο.

δημαρχος ερμιονιδας
ο δημάρχος Ερμιονίδας, Γιάννης Γεωργόπουλος

Οι επιστολές, με ημερομηνίες 3 Απριλίου και 7 Απριλίου, φέρουν την υπογραφή του δημάρχου Ερμιονίδας, Γιάννη Γεωργόπουλου και έχουν παραλήπτες τον αρμόδιο υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, τον υπουργό Υγείας, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής και τον αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου.

«Είχε προειδοποιηθεί η κυβέρνηση αρμοδίως πριν από 20 ημέρες και κώφευσε. Ήρθαν σήμερα, κατόπιν εορτής, για να φωτογραφηθούν, ψευδόμενοι», ανέφερε -μεταξύ άλλων- ο Πέτρος Τατούλης και κάλεσε τον πρωθυπουργό να εγκαταλείψει την επικοινωνία και την έπαρση, γιατί «στην περίπτωση του Κρανιδίου πιάστηκαν ψευδόμενοι και έχουν την κύρια ευθύνη για την τραγική τροπή που πήρε η ιστορία».

Από την πλευρά τους, οι κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν πως ενώ οι ίδιοι κλείστηκαν στα σπίτια τους, υπακούοντας στις ενδείξεις των ειδικών, οι μετανάστες μετακινούνταν σαν να μην τρέχει τίποτα. «Δυστυχώς, οι φόβοι που είχαμε όλοι επιβεβαιώθηκαν. Είχαμε απευθυνθεί πολλές φορές στον δήμο για τα προβλήματα που υπήρχαν με τις ανεξέλεγκτες μετακινήσεις τους, ειδικά αυτή την περίοδο με τον κορωνοϊό», ανέφερε κάτοικος της περιοχής.

Χθες ελήφθησαν δείγματα από 170 πιθανές επαφές των μεταναστών που νοσούν από Covid-19, αλλά ως αργά χθες δεν είχαν βγει τα αποτελέσματα από τα εργαστήρια αναφοράς του Ινστιτούτου Παστέρ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This