Ένας 22χρονος από τη Θεσσαλονίκη παρουσίασε σοβαρή δηλητηρίαση αμέσως μετά την κατανάλωση σούσι, ένα φαγητό που, όπως δήλωσε στους γιατρούς, έτρωγε συχνά. Ο νεαρός ένιωσε έντονη αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, όπου εισήχθη εσπευσμένα.
Από ύποπτη νεοπλασία σε διάγνωση παρασιτικής λοίμωξης
Σύμφωνα με τους γιατρούς, η πρώτη εκτίμηση έκανε λόγο για πιθανή νεοπλασία, ωστόσο κατά τη διάρκεια της επέμβασης αποδείχθηκε ότι ο 22χρονος είχε μολυνθεί από το παράσιτο «ανισάκις». Το παράσιτο αυτό εντοπίζεται σε ωμά ή ανεπαρκώς ψημένα ψάρια και μπορεί να προκαλέσει έντονα γαστρεντερικά συμπτώματα, όπως κοιλιακό πόνο, ναυτία, εμετό και διάρροια.
Σταθερή η κατάσταση του 22χρονου
Οι γιατροί χορήγησαν στον 22χρονο αντιβιοτική αγωγή και, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή και δεν διατρέχει κίνδυνο. Πρόκεται για το πρώτο επιβεβαιωμένο περιστατικό ανισακίασης στη χώρα, γεγονός που έχει προκαλέσει ιδιαίτερη ανησυχία στις υγειονομικές αρχές.
Δείτε επίσης: Πνιγμός 13χρονης: Μήνυση από τον πατέρα – Έτρωγε τοστ σε κομμάτια

