Αμείλικτοι ήταν οι δικαστές του Αρείου Πάγου απέναντι σε έναν δικηγόρο και πατέρα δύο παιδιών από τη Θεσσαλονίκη ο οποίος απειλούσε και χτυπούσε τους ίδιους τους γονείς του για να τους αποσπάσει χρήματα!
Το Ανώτατο Δικαστήριο στο οποίο προσέφυγε ο καταδικασθείς δικηγόρος επικύρωσε την ποινή φυλάκισης 15 μηνών με τριετή αναστολή που του είχε επιβάλει το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης, κρίνοντάς τον ένοχο για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη και ενδοοικογενειακή απειλή κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.
Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, ο… ευυπόληπτος οικογενειάρχης, που έμενε στην ίδια πολυκατοικία με τους γονείς του, δεν δίσταζε να απειλεί ακόμα και με μαχαίρι τη μητέρα, τον πατέρα αλλά και την ηλικιωμένη γιαγιά του, επειδή αρνούνταν να του δώσουν τα χρήματα που τους ζητούσε, προβάλλοντας το αιτιολογικό ότι αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα!
Συγκεκριμένα, οι απειλές και οι χειροδικίες σε βάρος των συγγενών του κορυφώθηκαν το διάστημα 2011-2012, με τον δικηγόρο να χτυπά επανειλημμένως τη μητέρα του ρίχνοντάς τη στο πάτωμα, αλλά και τον πατέρα του με γροθιές και χαστούκια, με αποτέλεσμα ο άτυχος άνδρας να τραυματιστεί σοβαρά στο δεξί μάτι!
Από τη μανία του δεν γλίτωσε ούτε η γιαγιά του, στην οποία προκάλεσε θλαστικά τραύματα στο χέρι, ενώ μια άλλη φορά τής έκλεισε με το χέρι του το στόμα απειλώντας τη παράλληλα με μαχαίρι, με αποτέλεσμα να λιποθυμήσει!
Προσέφυγε στον Άρειο Πάγο
«Κωλόγεροι, δεν θα μου τη γλιτώσετε!» ήταν μία από τις απειλές που χρησιμοποιούσε σε βάρος των ανθρώπων που τον έφεραν στη ζωή, ενώ πρόσθετε πως θα τα κάνει όλα λίμπα και θα τους διώξει από το σπίτι τους.
«Με φοβάστε; Θα σας κάνω να τρέμετε!» έλεγε με απειλητικό ύφος στον πατέρα του, ενώ φοβέριζε τη γιαγιά του λέγοντάς της πως θα τη σκοτώσει!
Η κατάσταση είχε γίνει αφόρητη για τους άτυχους συγγενείς του «νταή» δικηγόρου, ο οποίος συνέχιζε να τους πιέζει με κάθε τρόπο, προκειμένου να του δίνουν χρήματα και κάθε άρνησή τους σηματοδοτούσε νέα έκρηξη από μέρους του. Οι γονείς του είχαν ζητήσει κατ’ επανάληψη τη συνδρομή της Αστυνομίας για ενδοοικογενειακή βία και τα περιστατικά είχαν καταγραφεί στο βιβλίο συμβάντων.
Σε δεύτερο βαθμό, ο κατηγορούμενος δικηγόρος κρίθηκε ένοχος, αλλά προσέφυγε στον Άρειο Πάγο επιδιώκοντας ευμενέστερη ποινική μεταχείριση. Ωστόσο, το ανώτατο δικαστήριο απέρριψε ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς του και επικύρωσε την εφετειακή απόφαση.