Πέμπτη 17/6/2021

Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα επειδή απέκρυψαν δύο κρούσματα σε γιατρούς στο Κρατικό Νίκαιας 

Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας μετά από καταγγελίες για απόκρυψη δύο κρουσμάτων κορωνοϊού, την Παρασκευή 24 Απριλίου. 

Οι καταγγελίες που έγιναν από εργαζόμενους στου νοσοκομείου όταν έμαθαν ότι γιατρός της β’ Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Νίκαιας νοσούσε από τον ιό αλλά το προσωπικό δεν ενημερώθηκε από τη διοίκηση. Την ίδια στιγμή καταγγέλλουν ότι ουδέποτε έγινε οποιαδήποτε απολύμανση σύμφωνα με το πρωτόκολλο που ορίσει συνεχή τριήμερη απολύμανση.

Ο γιατρός της β’ Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Νίκαιας νοσεί από τον ιό από τον τη Δευτέρα του Πάσχα, αλλά τα αποτελέσματα της εξέτασης βγήκε τη Μεγάλη Πέμπτη. Μετά από λίγες ημέρες θετικός στον Covid-19 βρέθηκε και δεύτερος γιατρός της ίδιας κλινικής.

Σε επικοινωνία του εισαγγελέα με τον ΕΟΔΥ, πράγματι επιβεβαιώθηκαν δύο κρούσματα κορωνοϊού σε γιατρούς του νοσοκομείου,ενώ δόθηκε προφορική διαβεβαίωση στον εισαγγελέα ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο.

Σε βάρος των υπευθύνων της κλινικής διενεργείται δικαστική έρευνα για το αν παραβιάσθηκαν τα μέτρα πρόληψης για την διάδοση ασθενειών αλλά και για το αδίκημα της έκθεσης ανθρώπων σε κίνδυνο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ