17 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα Σάββατο 6 Δεκεμβρίου από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα στα Εξάρχεια και στο κέντρο της Αθήνας θα ισχύσουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ενώ θα κλείσουν σταθμοό του μετρό λόγω των συγκεντρώσεων που θα πραγματοποιηθούν.
Επέτειος Γρηγορόπουλου: Οι κλειστοί σταθμοί μετρό
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας, ο σταθμός μετρό «Πανεπιστήμιο» θα κλείσει από τις 9 το πρωί και ο σταθμός «Σύνταγμα» από τις 11 έως τις 3 και θα ανοίξει στις 5 το απόγευμα. Οι συρμοί θα διέρχονται από τους σταθμούς χωρίς να πραγματοποιούν στάση.
Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Παράλληλα θα εφαρμοστούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους κεντρικούς δρόμους στη διάρκεια της μέρα. Η ΕΛΑΣ ενημερώνει πως οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σταδιακά και θα εξαρτώνται από τις κυκλοφοριακές συνθήκες.
Παράλληλα, η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής έχει προγραμματίσει μέτρα για την καλύτερη διαχείριση της κυκλοφορίας στο κέντρο της Αθήνας.
Οι οδηγοί καλούνται να αποφεύγουν τη στάθμευση και την κίνηση στα σημεία των εκδηλώσεων, τόσο για τη δική τους εξυπηρέτηση όσο και για την αποφυγή περαιτέρω κυκλοφοριακών προβλημάτων.
Οι συγκεντρώσεις
Η πρώτη συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια από μαθητές και φοιτητές.
Στις 9 το βράδυ θα γίνει συγκέντρωση μνήμης στη διασταύρωση Μεσολογγίου και Τζαβέλα, στο σημείο όπου ο 16χρονος Αλέξης Γρηγορόπουλος έπεσε νεκρός.
Συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί και στην Θεσσαλονίκη.
Η Αστυνομία για ακόμη μια χρονιά θα εφαρμόσει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας προκειμένου να μην γίνουν επεισόδια.
Δείτε επίσης:
Επαμεινώνδας Κορκονέας: Ισόβια και στο Εφετείο για τον δολοφόνο του Αλ. Γρηγορόπουλου

