Παρασκευή 25/6/2021

Επιστολή μαθητή της Γ’ Λυκείου στην Νίκη Κεραμέως: «Να ακυρωθούν οι πανελλαδικές»

Επιστολή προς το Υπουργείο Παιδείας έστειλε μαθητής της Γ’ Λυκείου, στην οποία εκφράζει την αγωνία του για τις πανελλαδικές εξετάσεις, ζητώντας την ακύρωσή τους για φέτος και να βαθμολογηθούν οι υποψήφιοι βάσει του μέσου όρου τους.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Αξιότιμη κυρία υπουργέ

Είμαι μαθητής της Γ’ Λυκείου από τον νομό Σερρών και έλαβα το θάρρος να σας γράψω, διότι ένιωσα μια ανάγκη να σας εκφράσω την μεγάλη αγωνία μου αλλά και των περισσότερων μαθητών της φετινής Γ’ Λυκείου όσον αφορά την διενέργεια των πανελλαδικών εξετάσεων, πιθανόν σε δύο μήνες.

Όπως γνωρίζετε η κοινωνία αυτήν την περίοδο βρίσκεται σε καθεστώς άγχους και ακόμα περισσότερο οι μαθητές της τρίτης λυκείου που κρίνεται το μέλλον τους. Το ίδιο και οι γονείς τους. Σε αυτό το άγχος έρχεται να προστεθεί μία πολύ ιδιαίτερη και πρωτότυπη ενόψει των συνθηκών ( λόγω της Πανδημίας ), διαδικασία εξετάσεων. Με μέτρα προφύλαξης, με ειδικούς τρόπους διεξαγωγής, με κινδύνους υγείας και μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού με υψηλές θερμοκρασίες και έλλειψη κλιματισμού στις σχολικές αίθουσες, αυτό μεγεθύνει το άγχος και την ανησυχία των μαθητών και των οικογενειών τους.

Επίσης δημιουργεί αβεβαιότητες και αμφιβολίες για την υγεία των μαθητών, καθηγητών, των οικείων τους, αλλά και όσων εμπλέκονται στην διαδικασία αυτή π.χ. υπαλλήλων καθαριότητας, επαγγελματιών οδηγών λεωφορείων αλλά και για την ίδια την επιτυχή έκβαση του εγχειρήματος. Έτσι δημιουργούνται κίνδυνοι, μαθητές υπό καθεστώς άγχους να μην καταστεί εφικτό να αξιολογηθούν ορθά, πράγμα το οποίο αποτελεί και στόχο του θεσμού των εξετάσεων.

Πολλοί μαθητές αλλά και άλλοι που συμφωνούν με αυτές τις απόψεις έχουν, εκτός των άλλων και τον προβληματισμό και την ανησυχία ότι οι εξετάσεις αν γίνουν υπό τέτοιες συνθήκες δεν θα είναι αντιπροσωπευτικές για την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν όλη την χρονιά και δεν θα αντικατοπτρίζουν τις αληθινές επιδόσεις των μαθητών ώστε να αξιολογηθούν σωστά και αντικειμενικά. Σκοπός και έννοια των εξετάσεων είναι η σωστή αξιολόγηση. Αλλά με μαθητές που θα εξετάζονται υπό καθεστώς φόβου για την υγεία τους, που ένα μέρος της σκέψης τους θα πρέπει να διοχετεύεται στην αυστηρή τήρηση μέτρων ατομικής προστασίας, αυτό δεν επιτυγχάνεται.

Τέλος, με βάση τα παραπάνω θα ήθελα να σας προτείνω την ακύρωση των πανελλαδικών εξετάσεων για φέτος λόγω των πρωτόγνωρων συνθηκών και να βαθμολογηθούν οι μαθητές με βάση το μέσο όρο του βαθμού τους μέχρι την ημέρα που αποφασίστηκε το κλείσιμο των σχολείων λόγω της ραγδαίας μετάδοσης του νέου κορωνοϊου παγκοσμίως όπως προτάθηκε από διάφορους επιστήμονες του κλάδου της υγείας αλλά και υποστηρίζεται από μια μεγάλη πλειονότητα μαθητών και καθηγητών.

Με εκτίμηση ένας από
Τους χιλιάδες αγχωμένους
μαθητές της Γ’ Λυκείου»

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ