ΑΡΧΙΚΗΕΛΛΑΔΑΑγρότες παραπέμπονται για «εγκληματική οργάνωση» μετά από τα επεισόδια στην Κρήτη

Αγρότες παραπέμπονται για «εγκληματική οργάνωση» μετά από τα επεισόδια στην Κρήτη

Ταυτοποιήθηκαν οι εμπλεκόμενοι στις ταραχές έξω από τα αεροδρόμια

Αντιμέτωποι με βαριές κατηγορίες βρίσκονται αγρότες που συμμετείχαν σε επεισόδια στο αεροδρόμιο της Κρήτης, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, οι εμπλεκόμενοι έχουν ταυτοποιηθεί και φέρονται να διέπραξαν σειρά παραβάσεων κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων. Οι διωκόμενοι αντιμετωπίζουν, μεταξύ άλλων, κατηγορίες για συμμετοχή σε «εγκληματική οργάνωση».

Σοβαρά επεισόδια, χάος και ξύλο

Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν στην Κρήτη, όταν αγρότες και κτηνοτρόφοι πραγματοποίησαν κινητοποιήσεις έξω από τα αεροδρόμια Ηρακλείου και Χανίων. Οκτώ αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ενώ καταγράφηκαν επιθέσεις σε περιπολικά οχήματα και εκτεταμένες υλικές ζημιές.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι αρμόδιες αρχές έχουν ήδη προχωρήσει στην ταυτοποίηση των υπαίτιων, οι οποίοι αναμένεται να αντιμετωπίσουν κακουργηματικές κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

 

Αποκλεισμένα παραμένουν τα δύο αεροδρόμια σε Χανιά και Ηράκλειο μετά τις κινητοποιήσεις των αγροτών στο νησί της Κρήτης.

Νωρίτερα σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια μεταξύ των αγροτών και των αστυνομικών δυνάμεων στα Χανιά όταν προσπάθησαν να αποκλείσουν το αεροδρόμιο της πόλης.

Κατευθύνθηκαν στην πύλη του αεροδρομίου

Αρχικά οι αγρότες κατευθύνθηκαν στην πύλη του αεροδρομίου για να διαμαρτυρηθούν η αστυνομία δεν τους επέτρεψε με αποτέλεσμα να υπάρξει ένταση.

Το μεγάλο αγροτικό συλλαλητήριο στην Κρήτη είχε ξεκινήσει περίπου στις 11 το πρωί. Αγρότες, κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι και αλιείς μπήκαν στον «χορό» των κινητοποιήσεων, διαμαρτυρόμενοι για τον υπό κατάρρευση πρωτογενή τομέα. Σύμφωνα με πληροφορίες του patris, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι έφτασαν στον κόμβο του ΒΟΑΚ για το αεροδρόμιο με δυνάμεις των ΜΑΤ να βρίσκονται εκεί και να τους μπλοκάρουν την είσοδο.

Αυτό ήταν η αφορμή για να ξεκινήσουν τα επεισόδια ανάμεσά τους με τους αγρότες να κατεβαίνουν από τα τρακτέρ και τα αγροτικά τους για να πάνε στο αεροδρόμιο και την αστυνομία για να απαντά με χρήση χημικών.

Έφυγαν οι κλούβες από το γραφείο του Τσιάρα στην Καρδίτσα

Λίγο μετά τη 13.30 το μεσημέρι της Δευτέρας αποχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν μπροστά από το πολιτικό γραφείο του υπουργού αγροτικής ανάπτυξης Κώστα Τσιάρα οι οποίες εμπόδιζαν τα τρακτέρ να βρεθούν στο σημείο. Είχε προηγηθεί διαβούλευση μεταξύ εκπροσώπου των αγροτών και του ίδιου του υπουργού, στον τηλεοπτικό αέρα του ΣΚΑΪ.

 Κλειστό και το αεροδρόμιο του Ηρακλείου

Κλειστό και από τις δύο εισόδους είναι το αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» με αγρότες να καταφτάνουν με τρακτέρ και άλλα οχήματα στο πλαίσιο του αγροτοκτηνοτροφικού συλλαλητηρίου.

 

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak

Διαβάστε επίσης