Θεοχάρης: «Στόχος μας η φετινή τουριστική σεζόν να ξεκινήσει τον Ιούλιο, αλλά όχι για όλες τις χώρες»

Must Read

Ο Ιούλιος φαντάζει ο πιθανότερος μήνας για την έναρξη της φετινής τουριστικής σεζόν στην χώρα μας, σύμφωνα με τον υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, ο οποίος, σε συνέντευξή του στο BBC News, σημείωσε ότι «στοχεύουμε να μπορέσουμε να ανοίξουμε κάποια στιγμή εντός του Ιουλίου. Φυσικά αυτό δεν μπορεί να γίνει για όλες τις χώρες, για όλους τους προορισμούς».

Μέχρι τότε θα πρέπει να διαμορφωθεί ένα κοινό πλαίσιο κανόνων, που θα επιτρέψουν σε διμερές ή πανευρωπαϊκό επίπεδο να μπορούμε να ταξιδεύουμε ή να κάνουμε κάποιου είδους διακοπές.

«Είμαστε στη διαδικασία επεξεργασίας των πρωτοκόλλων που θα υποβληθούν στην επιτροπή ειδικών του τομέα υγείας και ελπίζουμε ότι θα μπορέσουν να μας δώσουν την έγκρισή τους για να ανοίξουμε σταδιακά», προσέθεσε ο κ. Θεοχάρης. Βάσει αυτών των πρωτοκόλλων θα διαμορφωθεί και ο τρόπος λειτουργίας των ξενοδοχείων (καθαριότητα, σερβίρισμα πρωινού, αποστάσεις τραπεζιών, κλπ.).

Καταγγελίες ξενοδόχων για «εκβιασμό» από tour operators

Ήδη, πάντως, ξεκίνησαν τα πρώτα παρατράγουδα, με τους Έλληνες ξενοδόχους να καταγγέλλουν καταχρηστικές πρακτικές από ξένους τουριστικούς πράκτορες. «Λόγω της κρίσης της νόσου Covid-19 οι tour operators, όχι μόνο έχουν σταματήσει τις πληρωμές των early booking (σ.σ. προκρατήσεων), αλλά καταγγέλλουν τις συμβάσεις που έχουν υπογράψει με τα ξενοδοχεία, ακυρώνοντας εγγυημένα και μη συμβόλαια.

Παράλληλα, απαιτούν από τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις να προχωρήσουν σε σημαντικές εκπτώσεις για την τρέχουσα σαιζόν και να τους παράσχουν πίστωση, καθώς δηλώνουν πως θα εξοφλούν τις σχετικές κρατήσεις εντός 60 ημερών από την αναχώρηση των πελατών. Τους όρους αυτούς επιδιώκουν να τους περιλάβουν και στα συμβόλαια που θα υπογραφούν για το έτος 2021», αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, σε επιστολή της προς την ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού.

Σημειώνει πως οι όροι αυτοί είναι αντικειμενικά αδύνατον να εφαρμοστούν, πολύ περισσότερο εν μέσω της κρίσης που όλοι βιώνουμε, λαμβάνοντας υπόψη τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που ήδη αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις και το αυξημένο λειτουργικό κόστος που θα έχουν από τα υγειονομικά μέτρα που θα κληθούν να εφαρμόσουν, όταν επαναλειτουργήσουν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This