Σύγχρονοι… Ιντιάνα Τζόουνς κατέστρεψαν ιστορικό γεφύρι στην Καβαλά που έφτιαξε ο Ιμπραήμ Πασάς

Must Read

Ούτε η Ιστορία κατάφερε να σταματήσει τους «κυνηγούς» θησαυρών, που κυριεύτηκαν από τον πυρετό του χρυσού και δεν δίστασαν να καταστρέψουν ένα ιστορικό γεφύρι, που θεωρείται μέρος της υποδομής που έφτιαξε ο Ιμπραήμ Πασάς για την υδροδότηση της Καβάλας, σκάβοντας μέχρι τα θεμέλιά του!

Οι θρύλοι για την ύπαρξη κρυμμένων θησαυρών από την εποχή της τουρκοκρατίας έχουν παρακινήσει πολλούς να τους αναζητήσουν, τις περισσότερες φορές με καταστροφικές συνέπειες. Το ίδιο συνέβη πριν από μερικές μέρες, όταν επίδοξοι… Ιντιάνα Τζόουνς, πάνω στη μανία τους να βρουν χρυσό, άρχισαν να σκάβουν τα θεμέλια του τρίτου και μεγαλύτερου πέτρινου γεφυριού, που βρίσκεται στον «Δρόμο του Νερού» στην Καβάλα, πιστεύοντας ότι μπορεί να βρίσκεται εκεί κρυμμένος ο μυθικός θησαυρός του Μαμούτ Αγά.

Το μέγεθος της καταστροφής αντικατοπτρίζουν οι φωτογραφίες που δημοσίευσε το kavalapost.gr, με ορατά τα ίχνη της αξίνας στη μαρμάρινη υποδομή του ιστορικού γεφυριού, όπου βρίσκεται στο ίδιο σημείο με το μεσαιωνικό υδραγωγείο της Καβάλας, έργο του βεζίρη του σουλτάνου Σουλεϊμάν του Νομοθέτη Ιμπραήμ Πασά, το οποίο υπολογίζεται ότι οικοδομήθηκε μεταξύ 1520- 1530!

Δεν είναι η πρώτη φορά που χρυσοθήρες αναζητούν κρυμμένους θησαυρούς στην περιοχή, βασιζόμενοι σε δοξασίες και θρύλους. Ένας από αυτούς, ο οποίος έχει διασωθεί από τους γεροντότερους, μιλάει για κρυμμένο θησαυρό σε τοξωτό γεφύρι. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δήμος Καβάλας είναι ενήμερος για το περιστατικό και ο δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης σκοπεύει να πραγματοποιήσει άμεσα αυτοψία στο γεφύρι, σε συνεργασία με την Αρχαιολογική Υπηρεσία της Καβάλας και μέλη της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου, σε μια προσπάθεια να εκτιμηθεί η ζημιά και να αποκατασταθεί το συντομότερο.

ΦΩΤΟ: kavalapost.gr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This