Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2021

Ανακοίνωση Τσιόδρα: Υποχρεωτικές οι μάσκες σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, καταστήματα και κομμωτήρια

Την υποχρεωτική χρήση μασκών σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και καταστήματα ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας. Η επόμενη περίοδος θα είναι μεταβατική για την σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα, τόνισε ο λοιμωξιολόγος ενώ προανήγγειλε και το άνοιγμα το σχολείων με προϋποθέσεις.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και πολυσύχνατους κλειστούς χώρους με εξαιρούμενους όσους παρουσιάζουν αντενδείξεις λόγω κάποιου προβλήματος υγείας. Το πρόσθετο μέτρο ελήφθη από τους ειδικούς για την πρόληψη μετάδοσης από ασυμπτωματικούς και προσυμπτωματικούς ασθενείς. 

Ιατρεία, παντοπωλεία, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής

Σε ιατρεία, παντοπωλεία, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, νοσοκομεία και άλλους κλειστούς χώρους, η μάσκα θα είναι υποχρεωτική για πελάτες αλλά και εργαζόμενους. 

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, τόνισε για άλλη μια φορά, πόσο σημαντική είναι η σωστή υγιεινή με πλύσιμο των χεριών αλλά και διατήρηση των απαραίτητων αποστάσεων, ενώ διευκρίνισε το σύνηθες λάθος, να θεωρούμε ότι η μάσκα μας προστατεύει ενώ κάνουμε λάθος και επικίνδυνη χρήση.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, απαραίτητα μέσα προφυλάξεις είναι τα αντισηπτικά μαντηλάκια, οι αποστάσεις και η σωστή χρήση της μάσκας.

Πρόστιμα στην Γερμανία για μη χρήση μάσκας

Το μέτρο με την υποχρεωτική χρήση μάσκας στα ΜΜΜ, έχει ληφθεί και στη Γερμανία παρ’ότι ένας στους τρεις Γερμανούς θεωρεί απίθανο να μολυνθεί από τον κορωνοϊό στις καθημερινές του δραστηριότητες, όπως η επίσκεψη σε εμπορικά καταστήματα και σε ιατρεία.

Το πρόστιμο για την μη χρήση μάσκας στο μετρό ή στο λεωφορείο φτάνει τα 150 ευρώ, ενώ οι καταστηματάρχες για τους οποίους εργάζεται προσωπικό χωρίς μάσκα, θα πληρώσουν το τσουχτερό πρόστιμο των 5.000 ευρώ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ