Η Ελλάδα μετράει (προσεκτικά) τις μέρες για την «έξοδο» στην νέα καθημερινότητα – Τι θα πει στις 18:00 ο πρωθυπουργός

Must Read

Η Ελλάδα μετράει ανάποδα το χρόνο για την «έξοδο» από την καραντίνα και την επιστροφή στην (νέα) καθημερινότητα, η οποία είναι βέβαιο ότι δεν θα έχει καμία σχέση με ότι ξέραμε μέχρι σήμερα τουλάχιστον για τους επόμενους 5-6 μήνες!

Έτσι όλοι οι πολίτες περιμένουν με αγωνία τόσο το διάγγελμα του πρωθυπουργού στις 6 το απόγευμα αλλά και στην συνέχεια τις αναλυτικές εξηγήσεις των κυρίων Τσιόδρα και Χαρδαλιά, αλλά και μιας στρατιάς υφυπουργών οι οποίοι θα εξειδικεύσουν τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε ώστε να μην ξαναβρεθούμε σε κατάσταση εγκλεισμού και να μην πετάξουμε στα σκουπίδια ότι έχουμε καταφέρει μέχρι σήμερα.

Τα μέχρι τώρα δεδομένα είναι:

Δευτέρα 4 Μαΐου και Τρίτη 5 Μαΐου

Ανοίγουν κομμωτήρια, επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου και προσωπικής υγιεινής.

Καταργείται το SMS και οι γραπτές βεβαιώσεις για έκτακτη μετακίνηση, με εξαίρεση την μετακίνηση από νομό σε νομό.

Δευτέρα 11 Μαΐου

Ανοίγουν οι πόρτες για την Γ’ Λυκείου με στόχο να μην χαθεί η χρονιά για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Δευτέρα 18 Μαΐου

Ανοίγουν οι άλλες τάξεις του λυκείου και τα Γυμνάσια

Σάββατο 30 Μαΐου

Ανοίγουν οι μεγάλες επιχειρήσεις και ορισμένες επιχειρήσεις εστίασης.

Δευτέρα 1 Ιουνίου

Ανοίγουν τα δημοτικά σχολεία. Επίσης είναι η πιθανότερη ημερομηνία ανοίγματος των ξενοδοχειακών μονάδων δωδεκάμηνης διάρκειας, κυρίως σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Τρίτη 2 Ιουνίου ή Παρασκευή 5 Ιουνίου

Θα επιτραπούν τα μπάνια στις παραλίες, σε ατομικό ή οικογενειακό επίπεδο. Λίγες μέρες αργότερα (και σύμφωνα με την συμπεριφορά των λουομένων)  θα ανοίξουν και οι οργανωμένες πλαζ όπου υπάρχουν μπαρ, καφέ και καταστήματα εστίασης.

Τετάρτη 1η Ιουλίου

Πιθανότερη ημερομηνία για το άνοιγμα των εποχιακών καταλυμάτων, «αφού διευθετηθεί και το θέμα των μεταφορών», όπως σημείωσε ο κ. Πέτσας.

Οι εκκλησίες

Η επαναλειτουργία τους θα γίνει σε δύο φάσεις. Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα «ανοιχτές θα είναι οι εκκλησίες για ατομική λατρεία από τα πρώτα βήματα της αποκλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων, ενώ σε επόμενο στάδιο οι χώροι λατρείας θα ανοίξουν με συγκεκριμένους κανόνες και μέτρα προστασίας της λειτουργίας τους και για το ποίμνιο».

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Με ιδιαίτερα προσοχή θα γίνεται χρήση των ΜΜΜ. Μέρος του σχεδιασμού είναι η επέκταση του ωραρίου για την αποφυγή συνωστισμού. Σύμφωνα με αυτό «σπάει» σε τρία μέρη η προσέλευση των εργαζομένων στην δουλειά τους, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός που παρατηρείται από τις 7:30 ως τις 8:30 το πρωί. Πρόθεση είναι η σταδιακή μετακίνηση από τις 8 ως τις 10, ενώ θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας.

Υποχρεωτική θα είναι η χρήση μάσκας και εντός καταστημάτων, με εξαίρεση την περίπτωση αντενδείξεων για ιατρικούς λόγους.

Οι ηλικιωμένοι να πάνε στα εξοχικά τους!

Από τις 4 Μαΐου οι ηλικιωμένοι θα μπορούν και θα παροτρυνθούν να πάνε στα χωριά τους ή στην εξοχική τους κατοικία αφενός για να αποφύγουν τυχόν συνωστισμό στα μεγάλα αστικά κέντρα αλλά και να είναι ασφαλείς αποφεύγοντας τις πολλές μετακινήσεις.

Μετακίνηση στα νησιά

Οι μετακινήσεις στα νησιά δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα πότα θα ξεκινήσουν μια και υπάρχουν δύο προτάσεις: Η πρώτη κάνει λόγο για τα μέσα Ιουνίου, μαζί με την έναρξη λειτουργίας των ξενοδοχείων 12μηνης διάρκειας και η άλλη από την 1η Ιουλίου που θα ανοίξουν και τα εποχικά καταλύματα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This