Τρίτη 15/6/2021

Η Αρχιεπισκοπή Κρήτης προσέφερε μηχάνημα αναπνευστικής υποστήριξης σε μονάδα της 7ης ΥΠΕ του νησιού

«Ζωή» στα μωρά που κινδυνεύουν προσφέρει η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης, με μια συμβολική κίνηση που αποδεικνύει ότι η Εκκλησία στέκεται πάντοτε δίπλα στον άνθρωπο, ακόμη και στις πιο δύσκολες περιόδους της. Παρόλο που τα έσοδά της έχουν μειωθεί δραστικά λόγω του κλεισίματος των ναών, φροντίζει να συμπαρίσταται όπου και όπως μπορεί. Έτσι, προσέφερε ένα μηχάνημα αναπνευστικής υποστήριξης για τη Μονάδα Νεογνών της 7ης ΥΠΕ Κρήτης.

Ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Κρήτης, αρχιμανδρίτης Μεθόδιος Βερνιδάκης, συνοδευόμενος από τον γραμματέα π. Κωνσταντίνο Πετρογιάννη και τον πρόεδρο του Συνδέσμου Εφημερίων, π. Γεώργιο Χανιωτάκη, επισκέφθηκε τη διοικήτρια της Υγειονομικής Περιφέρειας Λένα Μπορμπουδάκη και την ενημέρωσε για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

«Σκοπός της δράσης αυτής είναι η βελτίωση και η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τα νεογέννητα παιδιά, καθώς και η διαμόρφωση στάσεων και κοινωνικών συμπεριφορών που επιδρούν θετικά στην υγεία και στους λειτουργούς αυτής» τόνισαν.

Φανερά συγκινημένη, η κυρία Μπορμπουδάκη εξέφρασε από την πλευρά της τις ευχαριστίες για τη σημαντική αυτή συμβολή.

«Η συμπαράσταση και η αλληλεγγύη από μέρους της Εκκλησίας δημιουργούν συναισθήματα αγάπης και ασφάλειας σε όλους τους πολίτες, αλλά και σε όσους εργάζονται για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας της χώρας μας. Μια δωρεά με ιδιαίτερο συμβολισμό, ένας εξοπλισμός υποστήριξης της νέας ζωής» δήλωσε.

ΦΩΤΟ: zarpanews.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ