Χειροπέδες σε άλλους 15 μετανάστες για τους βανδαλισμούς στο ΚΥΤ στη Σάμο

Must Read

Άλλους 15 μετανάστες συνέλαβαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας ως δράστες των διαδοχικών εμπρησμών και βανδαλισμών μεταξύ των διαβιούντων στο ΚΥΤ στο Βαθύ της Σάμου, ενώ από την προανάκριση εξιχνιάστηκε και μια ληστεία. Συνολικά έχουν συλληφθεί 23 αλλοδαποί, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί και άλλοι δύο, που αναζητούνται.

Κατά την έρευνα των αστυνομικών, εξιχνιάστηκε και μια ληστεία που είχε γίνει σε βάρος ενός Αφρικανού μέσα στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης και προέκυψε ότι δράστες ήταν δύο Παλαιστίνιοι από τους συλληφθέντες.

Η δικογραφία υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και περιλαμβάνει τα αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική ομάδα, του εμπρησμού, της ληστείας, της διατάραξης της κοινής ειρήνης, της πρόκλησης φθορών, της απειλής, της εκβίασης, καθώς και των παραβάσεων της νομοθεσίας περί όπλων.

Εκβιασμοί ομάδας Παλαιστινίων

Όπως προέκυψε κατά την αστυνομική έρευνα, όλα ξεκίνησαν από τους εκβιασμούς ομάδας Παλαιστίνιων που ζητούσαν χρήματα από Αφρικανούς για την επανασύνδεση ρευματοδότησης στις σκηνές τους. Προκλήθηκαν ένταση και επεισόδιο, κατά τη διάρκεια του οποίου ξέσπασαν τέσσερις εμπρησμοί, με την πυρκαγιά να επεκτείνεται σε οικίσκους και σκηνές του ΚΥΤ και να προκαλεί εκτεταμένες καταστροφές στον εξοπλισμό.

Λόγω των έκτακτων αναγκών που προέκυψαν για τη στέγαση των μεταναστών μετά τους εμπρησμούς, 40 από τα συνολικά 181 ειδικού τύπου κοντέινερ διαμονής, υγειονομικής φροντίδας και περιορισμού, τα οποία παραχώρησε η αυστριακή κυβέρνηση στην Ελλάδα, πρόκειται να μεταφερθούν στη Σάμο.

Η πρώτη παράδοση θα γίνει σήμερα στις 2 μ.μ. στον σιδηροδρομικό σταθμό Σίνδου, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου και της πρέσβειρας της Αυστρία, Mag Hermine Poppeller, ενώ στη συνέχεια θα μεταφερθούν σε δομές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στην ενδοχώρα, με προτεραιότητα τη Σάμο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This