«Κραυγή αγωνίας» για τους μουσικούς, τους ηχολήπτες, τους ενορχηστρωτές, όλους εκείνους που εργάζονται σε θέατρα, μουσικές σκηνές, συναυλιακούς χώρους, και εν γένει τους καλλιτέχνες εκφράζει ο συνθέτης Γιώργος Παπαχριστούδης. Ο ίδιος απευθύνεται στην κυβέρνηση, που αγνοεί ακόμη ολόκληρο τον κλάδο, o oποίος πλήττεται -και θα πληγεί- ανεπανόρθωτα από την οικονομική κρίση που έφερε ο εφιάλτης του κορωνοϊού.
«Οι μουσικοί και οι τραγουδιστές και γενικώς όλοι οι καλλιτέχνες καταδικάζονται σε ανεργία μέχρι νεοτέρας» λέει ο Παπαχριστούδης και δεν έχει άδικο.
Ο διακεκριμένος πιανίστας και η σύζυγός του, η τραγουδίστρια Φωτεινή Δάρρα, από την πρώτη στιγμή της πανδημίας ρίχτηκαν στον αγώνα κατά του κορωνοϊού, διοργανώνοντας διαδικτυακές συναυλίες μέσα από την επίσημη σελίδα τους στο facebook. για την αγορά ιατρικού εξοπλισμού σε νοσοκομεία.
«Ποιος να σκεφτεί και να νοιαστεί για τους καλλιτέχνες»
Τώρα, όμως, ήρθε και η δική τους στιγμή να μιλήσουν για «τι μέλλει γενέσθαι» με τη δουλειά τους. Ο Παπαχριστούδης, ο σύζυγος της Φωτεινής Δάρρα, λέει χαρακτηριστικά: «Φανταστείτε ότι ξυπνάτε αύριο και δεν υπάρχει μουσική. Το YouTube παίζει τα πάντα, αλλά χωρίς μουσική. Όλα τα αγαπημένα σας μουσικά βίντεο γράφουν… error! Και για να το πάω πιο πέρα, να έχουν εξαφανιστεί όλα τα… μουσικά όργανα. Όλοι οι τραγουδιστές να σταματήσουν να τραγουδάνε. Ίσως τότε καταλάβετε πόσο σημαντική είναι η μουσική στη ζωή μας και, φυσικά, πόσο μεγάλο ρόλο παίζουν οι μουσικοί για την περιβόητη ”κανονικότητα” της ζωής μας… Ποιος να σκεφτεί και να νοιαστεί για τους καλλιτέχνες, αφού ανά πάσα στιγμή μπορεί να έχει στα πόδια του όλα αυτά που τόσα χρόνια και με τόσους κόπους και αγωνίες έχουν παράγει; Γιατί απλά, με το πάτημα ενός κουμπιού, έχουμε τη μουσική όποτε και όπου τη θέλουμε. Δεν μας λείπει και δεν νοιάζεται κανείς εάν ο μουσικός, ο ηχολήπτης, ο ενορχηστρωτής, ο τραγουδιστής, που δούλεψαν για να απολαμβάνουμε τη μουσική, σε λίγο καιρό δεν θα έχουν να φάνε».