Προειδοποίηση του καθηγητή Σύψα για πιθανή επανάκαμψη του ιού! «Το καλοκαίρι το φάρμακο, σε ένα χρόνο το εμβόλιο»

Must Read

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο για επανάκαμψη του κορωνοϊού, προειδοποιεί ο καθηγητής Παθολογικής Φυσιολογίας Λοιμώξεων ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για την πανδημία του κορωνοϊού Νίκος Σύψας, ο οποίος υποστήριξε πως «σε ένα χρόνο πιστεύω πως θα έχουμε το εμβόλιο».

Ωστόσο, φάνηκε αισιόδοξος για το φάρμακο που θα βοηθήσει τους νοσούντες, για το οποίο υποστήριξε πως θα είναι έτοιμο μέχρι το καλοκαίρι: «Ασθενείς που είναι στο νοσοκομείο θα πάρουν το φάρμακο ενδοφλέβια για 10 ημέρες και φαίνεται ότι αυτή η θεραπεία επιταχύνει την ανάρρωση του ασθενούς δηλαδή μένει στο νοσοκομείο πολύ λιγότερες μέρες αν δεν έπαιρνε το φάρμακο».

«Ακολουθούμε την επιδημία κάθε μέρα και, αν δούμε ότι κάτι δεν πάει καλά, θα επαναλάβουμε τα μέτρα», τόνισε σε συνέντευξή του στον Σκάι ο κ. Σύψας, σύμφωνα με τον οποίο υπάρχει ενδεχόμενο να τεθούν σε εφαρμογή και γεωγραφικοί περιορισμοί, αναλόγως της πορείας του ιού στη χώρα. «Όλα είναι επικίνδυνα για επανάκαμψη της επιδημίας, από τα σχολεία μέχρι τις εκκλησίες», εκτίμησε και εξήγησε ότι θα γίνουν προσεκτικά ανοίγματα με τακτικό έλεγχο των επιδημιολογικών δεδομένων.

Δεν είναι η πρώτη φορά, άλλωστε, που οι ειδικοί μάς εφιστούν την προσοχή για τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουμε από σήμερα, που ουσιαστικά μπαίνουμε στη δεύτερη φάση της πανδημίας.

Όπως έχει πει και σε παλιότερες δηλώσεις του ο κ. Σύψας, βρισκόμαστε σε αχαρτογράφητα νερά. Όσον αφορά τον κλιματισμό, επειδή είναι ένα σύστημα με το οποίο πρακτικά ανακυκλώνεται ο αέρας και τα φίλτρα κατακρατούν τα παθογόνα μικρόβια, ο καθηγητής εκτιμά ότι καλό είναι να τα αποφεύγουμε και να αφήνουμε ανοιχτά τα παράθυρα κατά τη διάρκεια της επιδημίας.

«Ο κλιματισμός και ιδίως τα κεντρικά συστήματα στα κτίρια μεταφέρουν ιούς από τον ένα όροφο στον άλλο ή από το ένα δωμάτιο στο άλλο», επισήμανε.

Για τις επιφάνειες που παραμένει ο κορωνοϊός, ο κ. Σύψας εξηγεί ότι στα μέταλλα, όπως είναι τα πόμολα ή οι χειρολαβές στα λεωφορεία, επιβιώνει δύο με τρεις ώρες.

«Για τις υπόλοιπες επιφάνειες πραγματικά αυτό αλλάζει συνεχώς, καθώς βγαίνουν νέα στοιχεία. Πάντως, η καλύτερη στρατηγική είναι, όταν αγγίζουμε επιφάνεια δημόσιας χρήσης, να καθαρίζουμε μετά τα χέρια μας και κυρίως να μην τα ακουμπάμε στο πρόσωπό μας. Ο καθένας από μας έχει ατομική ευθύνη για τα ατομικά μέτρα προστασίας» λέει και συστήνει να αλλάξουμε συνήθειες ως προς την ατομική υγιεινή και τα μέτρα προστασίας μας, αφού ο κορωνοϊός παραμένει ανάμεσά μας.

Για τα μπάνια του… λαού, ο καθηγητής είπε πως «είναι δύσκολο να κολλήσεις γιατί υπάρχει ο ήλιος, ο αέρας, οι αποστάσεις δεν θα είναι οι ίδιες», ενώ ανέφερε πως η Ελλάδα πλέον μπορεί να κάνει έως και 40.000 τεστ την βδομάδα, «επομένως θα γίνεται το τεστ οπουδήποτε, ακόμα και στο νησί τόνισε ο κ. Σύψας».

ΣΥΨΑΣ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This