Τετάρτη 23/6/2021

Επιστολή του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων και 13 πανελληνίων κλαδικών ενώσεων – Τι ζητούν από τον πρωθυπουργό

Οι άξονες πάνω στους οποίους θα στηριχθεί η επανεκκίνηση, η βιωσιμότητα και η ανταγωνιστικότητα του τουριστικού τομέα παρουσιάζονται σε κοινή επιστολή προς τον πρωθυπουργό, που απέστειλε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων και οι 13 πανελλήνιες κλαδικές ενώσεις – μέλη του συνδέσμου.

Συγκεκριμένα, τα μέλη του ΣΕΤΕ ζήτησαν υγειονομικά πρωτόκολλα λειτουργίας, καθώς, όπως τονίζεται, τουρισμός και μεταφορές δε θα μπορέσουν να λειτουργήσουν χωρίς κοινά ευρωπαϊκά πρωτόκολλα για ελεγχόμενες -υγειονομικά- μετακινήσεις.

Τα πρωτόκολλα αυτά πρέπει να είναι ρεαλιστικά και βιώσιμα, πάντα εντός των υγειονομικών δεσμεύσεων και να μπορούν να εφαρμοστούν και από μικρές επιχειρήσεις. Ήδη ο ΣΕΤΕ, όπως τονίζεται, έχει ενημερώσει τους συνεργάτες του πρωθυπουργού, το υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΔΥ, ότι έως τις 11/05 θα παραδοθεί ολοκληρωμένο σχέδιο προς επεξεργασία.

Την ίδια στιγμή, ζήτησαν προγράμματα επιδότησης εργασίας και εργαζομένων, τουλάχιστον για όλο το 2020, αλλά και μείωση του ΦΠΑ από 01/06 και για όσο χρόνο χρειαστεί να ανακτηθεί το χαμένο έδαφος: της διαμονής στο 6%, όλης της εστίασης στο 13%, της υπηρεσίας του τουριστικού πακέτου στο 13%, των εγχώριων μεταφορών στο 13% και του θαλάσσιου τουρισμού στο 13%.

Τέλος, ζητήθηκε και η μη καταβολή προκαταβολής φόρου εισοδήματος για το 2020. Το μέτρο δεν έχει καμία δημοσιονομική επίπτωση και, εκτός αυτού, όπως σημειώνει ο ΣΕΤΕ, το 2021, με το σύνολο των επιχειρήσεων ζημιογόνο, ο συμψηφισμός προκαταβολής-ζημιών θα είναι αναγκαστικός.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ