Πράσινο φως από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής για την υποβολή αιτήματος πρόσληψης 81 συμβασιούχων

Must Read

Την έγκριση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής έλαβε η εισήγηση του αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Ν. Πέππα για την υποβολή αιτήματος πρόσληψης 81 συμβασιούχων «για κάλυψη και αντιμετώπιση εκτάκτων εποχικών ή άλλων περιοδικών ή πρόσκαιρων αναγκών».

Συγκεκριμένα, οι σχετικές συμβάσεις αφορούν 65 θέσεις κατηγορίας ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ (διαφόρων ειδικοτήτων) με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (Ι.Δ.Ο.Χ.), διάρκειας οκτώ μηνών.

Οι 16 επιπλέον θέσεις αφορούν επίσης 8μηνες συμβάσεις και θα καλύψουν έκτακτες ανάγκες προσωπικού ΠΕ ειδικότητας κτηνιάτρων.

Τα σχετικά αιτήματα διαβιβάζονται άμεσα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και στη συνέχεια στο Υπουργείο Εσωτερικών, η αρμόδια διεύθυνση του οποίου και θα δώσει την τελική έγκριση για τις θέσεις και τα κενά που θα καλυφθούν.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης αναφέρθηκε στις σημαντικές ελλείψεις προσωπικού και επισήμανε την ανάγκη να καλυφθούν με μόνιμο προσωπικό. Επιπλέον αναφέρθηκε και στη διατύπωση αιτήματος κάλυψης των κενών και μέσω της κινητικότητας από την κεντρική διοίκηση προς την αυτοδιοίκηση.

Όπως επισήμανε: «Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας λειτουργούν με σημαντικές ελλείψεις προσωπικού. Το στελεχιακό δυναμικό καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες. Το πρόβλημα επιτείνεται καθώς μέσω της κινητικότητας τα τελευταία χρόνια έχουν μετακινηθεί από την Περιφέρεια προς τα Υπουργεία εκατοντάδες υπάλληλοι.
Διεκδικούμε την άμεση κάλυψη των κενών που έχουν δημιουργηθεί με την προκήρυξη μέσω ΑΣΕΠ μόνιμων θέσεων προσωπικού. Παράλληλα ζητούμε να υλοποιηθεί πρόγραμμα κινητικότητας προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν μέσω της μετακίνησης στελεχών από φορείς της κεντρικής διοίκησης στην Περιφέρεια».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This