Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2021

Καθηγητής ΑΠΘ: «Ο Τσιόδρας μας δίνει ψευδή εικόνα θανάτων για να δικαιολογηθούν τα μέτρα»

Κατακεραύνωσε τη μέθοδο υπολογισμού των θυμάτων του κορωνοϊού που ακολουθεί το Υπουργείο Υγείας, ο Καθηγητής και Διευθυντής του Εργαστηρίου Κλινικής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Δημήτρης Κούβελας.

Ο κ. Κούβελας σε συνέντευξή του στον FOCUS FM 103.6, αμφισβήτησε τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα για τον υπολογισμό των θανάτων με ή από Covid-19 και έκανε λόγω για ψευδή εικόνα θνητότητας» :

«Ο κ.Τσιόδρας, όπως κάθε επιστήμονας, θα έπρεπε να ακολουθήσει την κανονική επιστημονική μέθοδο και να μην ακολουθεί μία επινόηση. Δε θα έπρεπε να συμβαίνει αυτό. Γιατί υπήρξαν πολλοί άνθρωποι, που πέθαναν και χαρακτηρίστηκαν από COVID. Oυσιαστικά μας δίνει μία ψευδή εικόνα της θνητότητας, κάτι, που πολλοί προσπάθησαν να το κάνουν από την αρχή για να δικαιολογήσουν τα σκληρά μέτρα», είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

«Ο ΕΟΔΥ έχει ανακοινώσει και τους θανάτους από την κοινή εποχική γρίπη και θα δείτε, ότι είναι πάνω από 100 επίσης, δλδ σε τάξη μεγέθους, δεν διαφέρει το ένα από το άλλο. Άρα πώς δικαιολογεί κάποιος αυτά τα σκληρά μέτρα με την αναγκαία οικονομική επίπτωση;», τόνισε ο κ.Κούβελας και πρόσθεσε «όπου χρειάζεται, θα έπαιρνα σκληρά μέτρα, αλλά όχι για τόσο μεγάλο διάστημα».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ