Η πλατεία είναι γεμάτη, οι επιστήμονες τρέμουν και ο (έξαλλος) Χαρδαλιάς μπλοκάρει το «με ένα ποτό στο χέρι»!

Must Read

Τελικά υπάρχει μία μερίδα συμπολιτών μας οι οποίοι ακόμα και πυρηνική βόμβα να πέσει, μυαλό δεν βάζουν!

Τα πάρτι στις πλατείες είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο και παρά την νέα απαγόρευση και το «λουκέτο» από τον Νίκο Χαρδαλιά, οι συγκεντρώσεις φυτρώνουν σαν… μανιτάρια!

Και μπορεί η πλατεία Αγίου Ιωάννη, στην Αγία Παρασκευή να έκλεισε, η πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι και ο Λυκαβηττός είναι αγαπημένοι προορισμοί των Αθηναίων… παρτάκηδων!

Και το τραγικό είναι ότι πολλοί συμπολίτες μας δεν αντιλαμβάνονται την σοβαρότητα της κατάστασης παρεξηγώντας την σταδιακή άρση των μέτρων.

Τα υπαίθρια πάρτι είναι δυνητικά εστίες υπερμετάδοσης

Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του Γκίκα Μαγιορκίνη επίκουρου καθηγητή και μέλους της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπ. Υγείας για τα υπαίθρια πάρτι:

«Οτιδήποτε ξεφεύγει από το μέγεθος τάξης -συναθροίσεις έως 10 ατόμων- και μη τήρηση των κανόνων ατομικής προστασίας δυνητικά είναι εστία υπερμετάδοσης του ιού. Αν υπάρχει κρούσμα σε ένα τόσο μεγάλο γκρουπ ανθρώπων θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να εντοπιστούν και να περιοριστούν εγκαίρως τα περιστατικά».

Συνθήματα και… εχθροπραξίες

Και χθες το βράδυ η πλατεία στην Αγία Παρασκευή ήταν στο επίκεντρο όπου ακόμα και η παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης δεν πτόησε τους συγκεντρωμένους, οι οποίοι αψήφησαν κάθε μέτρο προστασίας, φώναζαν συνθήματα απαιτώντας να «ανοίξει» ξανά η πλατεία.

Αντίστοιχη ήταν η κατάσταση σε Παγκράτι και Λυκαβηττό όπου σαν να μην συμβαίνει τίποτα εκατοντάδες πολίτες αποφάσισαν να ρομαντζάρουν βλέποντας την πανσέληνο του Μαΐου!

Τον αγνοούν επιδεικτικά

Και μπορεί ο υφ. Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς, φανερά εκνευρισμένος να προειδοποίησε, ότι με τις συμπεριφορές αυτές, τίθεται σε κίνδυνο η δημόσια υγεία, οι πολίτες τον αγνόησαν επιδεικτικά!

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είναι κάτι περισσότερο από βέβαιο ότι συζητείται η καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας όχι μόνο στις «απείθαρχες» περιοχές, αλλά σε όλα τα πάρκα και πλατείες των μεγάλων αστικών κέντρων.

Να πούμε ότι το βράδυ της Τετάρτης η ΕΛ.ΑΣ. σήκωσε ελικόπτερο ώστε να παρακολουθήσει την κατάσταση στις πλατείες.

Ο υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς φανερά προβληματισμένος δήλωσε χθες ότι κάποιοι «δεν αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα της κατάστασης» και περιφρονούν τις οδηγίες των ειδικών.

«Τη Δευτέρα αγνόησαν τις συστάσεις μας, χθες επιδόθηκαν σε έναν πετροπόλεμο με την ΕΛΑΣ» ανέφερε χαρακτηριστικά προαναγγέλοντας και νέα λουκέτα σε περίπτωση που οι πολίτες δεν αντιληφθούν τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Ένα άλλο θέμα που απασχολεί την Πολιτική Προστασία είναι και τα καταστήματα take away, τα οποία είτε με την θέλησή τους είτε εν αγνοία τους έχουν μετατραπεί σε… ορθάδικα με αποτέλεσμα να μετατρέπονται σε μπαράκια σαν αυτά που λειτουργούν στα ελληνικά νησιά!

Και δεν είναι Αθηναικό φαινόμενο μια και έπεσαν πρόστιμα και σε λουκέτα σε:

  • 4 στην Λάρισα
  • 1 στην Λαμία
  • 3 στο Βόλο
  • 1 στο κέντρο της Αθήνας και
  • 1 στην Κηφισιά

Και αυτό που προβληματίζει είναι η νέα «νόμιμη» ως ένα βαθμό μόδα του «με ένα ποτό στο χέρι».

Τα σκήπτρα στη νέα μόδα κράτησε ο Βόλος! Και μπορεί να διάσημα τσιπουράδικα να είναι κλειστά το «με ένα ποτό στο χέρι» έδωσε… ρέστα στα εγκαίνια καταστήματος με… take away ποτά. Επενέβη βέβαια η αστυνομία και η κατάσταση ομαλοποιήθηκε.

Η κατάσταση των τελευταίων 24ώρων ενεργοποίησε εκ νέου την Πολιτική Προστρασία με αλλαγή σχεδίου και νέα μέτρα:

Έτσι στο τραπέζι του Υπουργού βρίσκεται:

  • «Λουκέτο» σε όλες τις πλατείες και πάρκα των μεγάλων αστικών κέντρων
  • εντατικοποίηση των ελέγχων σε όλη τη χώρα ειδικά σε καταστήματα take away με διάθεση ποτών.
  • απαγόρευση διάθεσης ποτών «στο χέρι» κατά τη διάρκεια της νύχτας

και σε ακραία περίπτωση

  • λουκέτο σε όλα τα take away καταστήματα (ακόμα και σε καταστήματα μίνι μάρκετ) από τις 11 το βράδυ έως τις 6 το πρωί.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This