Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2021

Νέος «τιμονιέρης» του Κολλεγίου Αθηνών ο διακεκριμένος ακαδημαϊκός Κώστας Συνολάκης

Επικεφαλής του Κολεγίου Αθηνών αναλαμβάνει ο διακεκριμένος ακαδημαϊκός, καθηγητής Κώστας Συνολάκης!

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κολεγίου, από την 1η Σεπτεμβρίου 2020, ο ακαδημαϊκός αναλαμβάνει τα καθήκοντα του διευθυντή των σχολείων του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, καθώς διαδέχεται τον Richard Jackson, η θητεία του οποίου ολοκληρώνεται την 31η Αυγούστου.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Συνολάκης υπήρξε απόφοιτος του Κολεγίου Αθηνών, ενώ μετά την αποφοίτησή του, το 1975, συνέχισε τις σπουδές του στο California Institute of Technology, απ’ όπου έλαβε τα πτυχία Bachelor of Science in Engineering and Applied Science το 1978, Master of Science in Civil Engineering το 1979 και Doctor of Philosophy στο ίδιο αντικείμενο το 1986.

Κώστας Συνολάκης

Μάλιστα, το 2016 εξελέγη τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών και είναι γραμματέας της Τάξης Θετικών Επιστημών της Ακαδημίας.

Από το 1985 είναι καθηγητής Civil, Environmental and Aerospace Engineering στο Viterbi School of Engineering του University of Southern California, ενώ το 1996 ίδρυσε το πρώτο Κέντρο Ερευνας Τσουνάμι στο USC.

Το 2019 επελέγη ως άμισθος πρόεδρος της Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής για την Αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής στην Ελλάδα.

Ο κ. Συνολάκης έχει διευθύνει δεκάδες αποστολές πεδίου σε όλο τον κόσμο, ενώ για το έργο του έχει διακριθεί τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ