Πως θα κάνουμε μπάνιο φέτος στις οργανωμένες παραλίες – Η νέα όψη της Γλυφάδας

Must Read

Μια πρόγευση για το πώς θα είναι φέτος το καλοκαίρι οι οργανωμένες παραλίες εν μέσω κορωνοϊου δίνει ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου. Η Γλυφάδα προσαρμόστηκε στις νέες απαιτήσεις και οι εικόνες δείχνουν ομπρέλες και ξαπλώστρες σε αποστάσεις…

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος ανέβασε στο Facebook φωτογραφίες από την παραλία της πόλης γράφοντας: «Σαν κέντημα στην άμμο! Αυτό που βλέπετε είναι η παραλία της Γλυφάδας σήμερα. Μετά από πάρα πολλή δουλειά. Νέα άμμος, ομπρέλες με αποστάσεις, αποδυτήρια, ντουζιέρες, παγκάκια – όλα στη θέση τους!

Οι βραβευμένες με γαλάζιες σημαίες παραλίες μας, ανοιχτές και ελεύθερες όπως πάντα, είναι παντέτοιμες να υποδεχθούν τους λουόμενους, με αυστηρούς πλέον κανόνες ασφαλείας και υγιεινής.

Ευχαριστώ τον αντιδήμαρχο Δημήτρη Ακρίβο για τον συντονισμό και την προσπάθεια και τον Ζήσιμο Ζήζο για τις εξαιρετικές φωτογραφίες.

Με όλη μας την αγάπη αλλά και την καθημερινή μας φροντίδα, σας περιμένουμε για τις πρώτες βουτιές στη Γλυφάδα μας».


Ασφαλής η άμμος

Oσο για το αν είναι ασφαλές να κάθεται κάποιος στην άμμο, η Μαρία-Αδαμαντία Ευστρατίου, Καθηγήτρια Θαλάσσιας Μικροβιολογίας-Τμήμα Ωκεανογραφίας Παν/μίου Αιγαίου μίλησε στο Star λέγοντας πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος:

«Ο κορωνοϊός είναι ένας ευαίσθητος πολύ μικρός ιός. Περιβάλλεται από ένα φάκελο από λιπίδια με ενσωματωμένες πρωτεϊνες και η θερμοκρασία της άμμου την περίοδο του καλοκαιριού και κάτω από ισχυρή ηλιοφάνεια που έχουμε στις ελληνικές παραλίες είναι τέτοια που δεν υπάρχει περίπτωση να επιβιώσει ένα σταγονίδιο προερχόμενο από ασθενή που βήχει στην παραλία και που θα ακουμπήσει αυτό το σταγονίδιο στην άμμο.

Εάν φάμε μία κουταλιά άμμου δεν θα αρρωστήσουμε. Ο κόσμος μπορεί να κάνει με μεγάλη άνεση το μπάνιο του και να χρησιμοποιεί τις παραλίες όπως έκανε πάντα. Θα πρέπει όμως να φροντίζει να κρατάει τις απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This