Κυριακή, 7 Μαρτίου 2021

Πως θα κάνουμε μπάνιο φέτος στις οργανωμένες παραλίες – Η νέα όψη της Γλυφάδας

Μια πρόγευση για το πώς θα είναι φέτος το καλοκαίρι οι οργανωμένες παραλίες εν μέσω κορωνοϊου δίνει ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου. Η Γλυφάδα προσαρμόστηκε στις νέες απαιτήσεις και οι εικόνες δείχνουν ομπρέλες και ξαπλώστρες σε αποστάσεις…

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος ανέβασε στο Facebook φωτογραφίες από την παραλία της πόλης γράφοντας: «Σαν κέντημα στην άμμο! Αυτό που βλέπετε είναι η παραλία της Γλυφάδας σήμερα. Μετά από πάρα πολλή δουλειά. Νέα άμμος, ομπρέλες με αποστάσεις, αποδυτήρια, ντουζιέρες, παγκάκια – όλα στη θέση τους!

Οι βραβευμένες με γαλάζιες σημαίες παραλίες μας, ανοιχτές και ελεύθερες όπως πάντα, είναι παντέτοιμες να υποδεχθούν τους λουόμενους, με αυστηρούς πλέον κανόνες ασφαλείας και υγιεινής.

Ευχαριστώ τον αντιδήμαρχο Δημήτρη Ακρίβο για τον συντονισμό και την προσπάθεια και τον Ζήσιμο Ζήζο για τις εξαιρετικές φωτογραφίες.

Με όλη μας την αγάπη αλλά και την καθημερινή μας φροντίδα, σας περιμένουμε για τις πρώτες βουτιές στη Γλυφάδα μας».


Ασφαλής η άμμος

Oσο για το αν είναι ασφαλές να κάθεται κάποιος στην άμμο, η Μαρία-Αδαμαντία Ευστρατίου, Καθηγήτρια Θαλάσσιας Μικροβιολογίας-Τμήμα Ωκεανογραφίας Παν/μίου Αιγαίου μίλησε στο Star λέγοντας πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος:

«Ο κορωνοϊός είναι ένας ευαίσθητος πολύ μικρός ιός. Περιβάλλεται από ένα φάκελο από λιπίδια με ενσωματωμένες πρωτεϊνες και η θερμοκρασία της άμμου την περίοδο του καλοκαιριού και κάτω από ισχυρή ηλιοφάνεια που έχουμε στις ελληνικές παραλίες είναι τέτοια που δεν υπάρχει περίπτωση να επιβιώσει ένα σταγονίδιο προερχόμενο από ασθενή που βήχει στην παραλία και που θα ακουμπήσει αυτό το σταγονίδιο στην άμμο.

Εάν φάμε μία κουταλιά άμμου δεν θα αρρωστήσουμε. Ο κόσμος μπορεί να κάνει με μεγάλη άνεση το μπάνιο του και να χρησιμοποιεί τις παραλίες όπως έκανε πάντα. Θα πρέπει όμως να φροντίζει να κρατάει τις απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ