Η Ελλάδα αντιμετώπισε την πανδημία κι ετοιμάζεται να δεχτεί τουρίστες από όλο τον κόσμο

Must Read

Ο νούμερο ένα τουριστικός προορισμός αναμένεται να γίνει η Ελλάδα φέτος το καλοκαίρι, καθώς μετά την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, ετοιμάζεται για την επαναλειτουργία των τουριστικών εγκαταστάσεων και των αρχαιολογικών χώρων της, όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, η γερμανική «Bild» αναφέρει: «η ελπίδα για τις φετινές διακοπές έρχεται από την Ελλάδα».

Η Ελλάδα, υιοθετώντας κάποια από τα αυστηρότερα μέτρα στην Ευρώπη, περιόρισε μέχρι τώρα με επιτυχία την πανδημία και διεκδικεί ήδη τουρίστες, αναφέρει η εβδομαδιαία γερμανική εφημερίδα «Die Zeit», επισημαίνοντας ότι τα ξενοδοχεία θα είναι ανοιχτά από τον Ιούλιο και ότι υπάρχουν σκέψεις και για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου μέχρι τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο.

«Στην Ελλάδα τα κρούσματα είναι λιγότερα σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Γι’ αυτό η ελληνική κυβέρνηση θέλει να βάλει μπροστά τον τουρισμό όσο το δυνατόν συντομότερα. Συζητούμε για το πώς θα διασφαλιστούν οι τουρίστες σε κάθε ξενοδοχείο, για το πώς θα φροντίσουν τους φιλοξενούμενους – ακόμη και στην περίπτωση που υπάρξουν κρούσματα», δηλώνει ο επικεφαλής της TUΙ Γερμανίας Μάρεκ Άντριουστσακ, επισημαίνοντας ωστόσο ότι προηγουμένως θα πρέπει να επιτραπεί στους Γερμανούς να βγουν από την πατρίδα τους χωρίς ταξιδιωτική οδηγία.

Η εφημερίδα αναφέρει ακόμη ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει συστήσει Ομάδα Δράσης, η οποία διαπραγματεύεται με τουριστικούς ομίλους, όπως ο TUI και ο DER Touristik, τις λεπτομέρειες σχεδίου ασφαλείας, το οποίο προβλέπει μεταξύ άλλων τον εξοπλισμό των ξενοδοχείων με αντισηπτικά και την αποτροπή μεγάλων συναθροίσεων, τόσο σε παραλίες όσο και σε πισίνες. Η γερμανική εφημερίδα φιλοξενεί και σχετικές δηλώσεις του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη.

Την Ελλάδα, μαζί με την Γαλλία και την Ολλανδία, θεωρεί πιθανούς προορισμούς για τις καλοκαιρινές διακοπές των Γερμανών ο πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας Άρμιν Λάσετ, ο οποίος υπογραμμίζει πως δεν πιστεύει ότι θα είναι εφικτές διακοπές εκτός Ευρώπης.

Η βρετανική The Sun, η ταμπλόιντ με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στη Βρετανία, αναφέρει πως στις φετινές «διακοπές της καραντίνας», τα ξενοδοχεία στην Ελλάδα θα ορίζουν από πριν ποια ξαπλώστρα και ποιο τραπέζι θα χρησιμοποιεί η κάθε οικογένεια φιλοξενουμένων τους. Η είδηση αυτή μάλλον δεν θα αρέσει καθόλου στους Βρετανούς τουρίστες, σχολιάζει η εφημερίδα, καθώς είναι γνωστό ότι τρέχουν πολύ νωρίς το πρωί για να καταλάβουν την καλύτερη ξαπλώστρα.

Επίσης συζητείται το ενδεχόμενο το προσωπικό του ξενοδοχείου να αφήνει καθαρές πετσέτες και σεντόνια έξω από το δωμάτιο, με αποτέλεσμα οι επισκέπτες να πρέπει οι ίδιοι να φτιάχνουν τα δωμάτιά τους. Τα ξενοδοχεία θα λειτουργήσουν στο 50% της χωρητικότητας τους, με κλιμακωτό ωράριο για το πρωινό, το γεύμα και το δείπνο. Επίσης θεωρείται πιθανή η κατάργηση του μπουφέ.

Ανοίγει 18 Μαΐου η Ακρόπολη

Το πρακτορείο Bloomberg προβάλλει τη δήλωση του υπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη ότι τα πλοία της ελληνικής ακτοπλοΐας είναι έτοιμα να μεταφέρουν επισκέπτες στα νησιά. Μόλις επιτραπεί στους τουρίστες να έρθουν, «έχουμε έτοιμο ένα πρωτόκολλο για τα φέρι-μπόουτ στην Ελλάδα για την προστασία των επιβατών και του πληρώματος και την ασφαλή μεταφορά τους», υπογράμμισε ο Έλληνας υπουργός, σύμφωνα με το πρακτορείο.
Το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) αναφέρεται εκτενώς στα μέτρα που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση για την «επαναλειτουργία» του τουριστικού τομέα επισημαίνοντας πως η Ελλάδα έχει πληγεί λιγότερο από την πανδημία σε σχέση με τους Ευρωπαίους γείτονές της και πως επέβαλε νωρίτερα απ’ αυτούς τα μέτρα περιορισμού.

Για το ίδιο θέμα, το Ρόιτερς μεταδίδει πως η Ακρόπολη ανοίγει και πάλι για τους επισκέπτες στις 18 Μαΐου. Τα μουσεία θα επαναλειτουργήσουν στα μέσα Ιουνίου, ενώ οι υπαίθριες πολιτιστικές εκδηλώσεις θα επαναληφθούν στα μέσα Ιουλίου, αναφέρει επίσης το πρακτορείο επικαλούμενο τις δηλώσεις της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη.

Μεταξύ των 10 προορισμών περιλαμβάνεται και η Ελλάδα (μετά την Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία) για την οποία αναφέρεται εισαγωγικά, ότι χάρη στην ταχύτατη δράση και τους περιορισμούς που επέβαλε πριν την επέκταση του κορωνοϊού, η Ελλάδα απέφυγε τα χειρότερα. Η πρώτη φάση του δίμηνου σχεδίου της Ελλάδας ξεκίνησε στις 4 Μαΐου, με το άνοιγμα κάποιων καταστημάτων και υπηρεσιών, ενώ τα περισσότερα καταστήματα αναμένεται να ανοίξουν στις 11 και 18 Μαΐου, οπότε και θα ανακοινωθούν τα επόμενα βήματα. Τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία αναμένεται να ανοίξουν την 1η Ιουνίου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This