Λόγια του «αέρα» από την Επιτροπή Ανταγωνισμού την ώρα που οι εταιρίες κινητής… οργιάζουν

Must Read

Η κόντρα για τις τιμές κινητής τηλεφωνίας συνεχίζεται. Η Επιτροπή Ανταγωνισμού αντέδρασε μετά την απόπειρα της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων να αποδομήσει την έκθεση της Rewheel, ξεκαθαρίζοντας ότι η μελέτη της φινλανδικής εταιρίας πληροί κάθε απαραίτητο κριτήριο αξιοπιστίας. Ωστόσο, αυτό που δεν λέει -αν και οφείλει εκ του ρόλου της- η Επιτροπή Ανταγωνισμού είναι «τι θα κάνει» για να μειωθούν οι τιμές στις υπηρεσίες δεδομένων (data) της κινητής τηλεφωνίας.

Η Επιτροπή μένει σε μια «έκθεση ιδεών», τονίζοντας ότι το θέμα των υψηλών τιμών έχει απασχολήσει τόσο την Κομισιόν όσο και την ελληνική κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή της αναφέρεται ότι πρόκειται για ένα υπαρκτό πρόβλημα που απασχολεί τους καταναλωτές εδώ και καιρό, οι οποίοι μάλιστα κάνουν διαρκείς ερωτήσεις και παράπονα τόσο στην Επιτροπή Ανταγωνισμού όσο και στην ΕΕΤΤ.

Ωστόσο, η Επιτροπή Ανταγωνισμού όταν φτάνει στο διά ταύτα, δηλαδή στην απάντηση του ερωτήματος «τι θα κάνει για να διορθωθούν οι τιμές;», απλώς σημειώνει: «Σκοπός της Επιτροπής είναι να ενισχυθεί ο ανταγωνισμός, το οποίο πιστεύουμε ότι θα οδηγήσει σε χαμηλότερες τιμές, καλύτερη ποιότητα δικτύου και σε μεγαλύτερη βάση χρηστών». Ευχολόγια, δηλαδή, χωρίς καμία ουσία.

Υπεραμύνεται της έρευνας

Κατά τα άλλα, η Επιτροπή υπογραμμίζει ότι ζήτησε την εκπόνηση μελέτης για την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής αγοράς δεδομένων κινητού δικτύου από τη Rewheel (ανεξάρτητη ερευνητική και συμβουλευτική εταιρία της Φινλανδίας που ειδικεύεται στις διεθνείς συγκρίσεις συνδεσιμότητας κινητών επικοινωνιών, στον ανταγωνισμό και στην οικονομική ανάλυση του δικτύου).

«Η μελέτη της Rehweel εκφράζει τις απόψεις του εμπειρογνώμονα και πριν τη δημοσίευσή της αξιολογήθηκε και από ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες, διεθνούς κύρους καθηγητές οικονομικών δικτύων και οικονομικών του ανταγωνισμού και της ψηφιακής οικονομίας από το εξωτερικό. Συνεπώς, η μελέτη πληροί κάθε κριτήριο αξιοπιστίας, κρίνοντας με αμιγώς επιστημονικούς και τεχνοκρατικούς όρους» συμπληρώνει στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Στην απάντησή της η Rewheel υπεραμύνεται της έρευνάς της, του περιεχομένου και των συμπερασμάτων της, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι οι τιμές των data στην αρκετά ολιγοπωλιακή αγορά των τριών εταιριών κινητής της Ελλάδας είναι υψηλότερες ακόμα και από τις αντίστοιχες τιμές στον Καναδά που είναι μια ντε φάκτο αγορά με δύο εταιρίες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This