Δευτέρα 14/6/2021

«Ντου» 19 μεταναστών στη Λέσβο με βάρκα – Μπήκαν σε καραντίνα

Παρά τις άοκνες προσπάθειες που καταβάλλουν τα στελέχη του Λιμενικού για την επιτήρηση των θαλάσσιων συνόρων, οι διακινητές συνεχίζουν να αναζητούν μανιωδώς «τρύπες» για να μεταφέρουν την «πραμάτεια» τους στα νησιά του βόρειου Αιγαίου.

Το ξημέρωμα της Κυριακής μια βάρκα με 19 άνδρες, όλοι μετανάστες από το Ιράν και το Αφγανιστάν, κατάφερε να φτάσει στην περιοχή Λάψαρνα της Άντισσας, στη βορειοδυτική Λέσβο. Η άφιξη αυτή ήταν δεύτερη μέσα σε λίγες μέρες στην άλλη πλευρά του νησιού, μακριά από τα γνωστά σημεία πρόσβασης που χρησιμοποιούν οι διακινητές στα βόρεια και τα ανατολικά παράλια. Την περασμένη Τετάρτη με την ίδια τακτική έφτασε στο νησί, στην περιοχή Σκαλοχωρίου, άλλη μία βάρκα με 51 μετανάστες.

Όπως προβλέπει το καθεστώς που έχει επιβληθεί λόγω της πανδημίας, οι 19 Ιρανοί και Αφγανοί θα ελεγχθούν από τον ΕΟΔΥ και στη συνέχεια θα μετακινηθούν στα Μεγάλα Θέρμα, όπου θα τεθούν σε 14ήμερη καραντίνα. Πάντως, σε Χίο και Σάμο δεν έχουν καταγραφεί αφίξεις μεταναστών από τα μέσα του περασμένου Μαρτίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ