ΑΡΧΙΚΗΕΛΛΑΔΑΚατάκολο: Κατέστρεψαν με δύο εκρήξεις βράχο 40 τόνων, που απειλούσε σπίτια

Κατάκολο: Κατέστρεψαν με δύο εκρήξεις βράχο 40 τόνων, που απειλούσε σπίτια

Το απόγευμα της Παρασκευής ολοκληρώθηκε στο Κατάκολο η καταστροφή βράχου 40 τόνων στην πλαγιά του βουνού, που απειλούσε σπίτια.

Η καταστροφή του έγινε με ελεγχόμενη έκρηξη από τεχνικό συνεργείο που ειδικεύεται στην αντιμετώπιση έκτακτων γεωλογικών φαινομένων.

Κατάκολο: Με ελεγχόμενες εκρήξεις η καταστροφή του βράχου

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, χρειάστηκαν δύο εκρήξεις στον βράχο για να επιτευχθεί ο στόχος, ενώ ο θρυμματισμός και η συλλογή των θραυσμάτων θα ολοκληρωθούν το Σάββατο.

Ο βράχος είχε αποκολληθεί μετά τις έντονες βροχοπτώσεις του τελευταίου διαστήματος και απειλούσε σπίτια του οικισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο δήμαρχος Πύργου, Στάθης Καννής, δήλωσε: «Πλέον απελευθερώνεται το λιμάνι και το χωριό, αποκαθίσταται η κυκλοφορία των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών, διότι την επόμενη εβδομάδα περιμένουμε κρουαζιερόπλοια και θέλαμε να εξαλείψουμε οριστικά τον κίνδυνο ατυχήματος από τον βράχο».

Δείτε ακόμη:
Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak

Διαβάστε επίσης