Έσκασε η φούσκα των 90.000.000€ της Airbnb;

Must Read

Έχετε προσπαθήσει να βρείτε σπίτι να νοικιάσετε τον τελευταίο χρόνο; Αν ναι τότε σίγουρα θα έχετε πέσει πάνω στα εξωφρενικά ποσά που ζητούν οι ιδιοκτήτες αλλά και στον ελάχιστο αριθμό διαθέσιμων σπιτιών. Ως γνωστόν η πλατφόρμα AirBnb έχει δώσει τη δυνατότητα σε πολλούς ιδιοκτήτες να προσφέρουν το διαμέρισμα ή το σπίτι τους για βραχυχρόνια μίσθωση. Αυτό οδήγησε τις τιμές των ενοικίων “στο Θεό” και τα νεύρα των πολιτών στα άκρα. Φίλοι και γνωστοί κοινοποιούν στα κοινωνικά δίκτυα αγγελίες παρακαλώντας για ένα σπίτι. Ακόμα και οι μεσίτες αυτή την περίοδο σηκώνουν τα χέρια ψηλά, δε μπορούν να βοηθήσουν με τα ενοίκια λένε παρα μόνο στις πωλήσεις. Αυτή τη στιγμή εκτιμάται πως ένα διαμέρισμα 60τ.μ. στο Παγκράτι μη ανακαινισμένο κοστίζει 500 με 600 ευρώ/ μήνα. Οι ξενοδόχοι διαμαρτύρονται διότι έχει χτυπηθεί και ο δικός τους κλάδος αφού η “πίτα” κόπηκε σε πολλά μικρότερα κομμάτια από αυτά που ήξεραν ως τώρα.

Τέλος στο εύκολο κέρδος;

Όπως διαφαίνεται από την έκθεση της ICAP, η εποχή του εύκολου και άμεσου κέρδους από την αξιοποίηση των ψηφιακών πλατφορμών βραχυχρόνιων μισθώσεων, ανήκει πλέον στο παρελθόν. Παρατηρώντας των αριθμό των διαθέσιμων οικημάτων στις πλατφόρμες διαπιστώνει κανείς πως η προσφορά είναι πολύ μεγαλύτερη της ζήτησης. Επίσης η επιβολή περιορισμού στις ημέρες μίσθωσης των ακινήτων είναι κάτι όπου θα βάλει ένα φρένο, αλλά και ο φορολογικός έλεγχος θα είναι εξονυχιστικός μέσω της καινούργιας πλατφόρμας που έχει δημιουργηθεί αφού θα θεσπίσει κριτήρια μισθώσεως.

Ποιοι χρησιμοποιούν την πλατφόρμα;

Πρωτιά για τους Βρετανούς τουρίστες επισκέπτες, ακολουθούν οι Αμερικανοί και τελευταίοι οι βόρειοι της Ένωσης.Οι Έλληνες πελάτες της Airbnb προέρχονται κυρίως από την Αθήνα και από τη Θεσσαλονίκη. Η πίτα εσόδων που μοιράστηκαν τα καταλύματα Airbnb το 2016 ήταν 22 εκατ., ενώ το 2018 εκτινάχθηκαν στα 90 εκατ. ευρώ (τα 10 εκατ. ευρώ έγιναν μόνο τον Σεπτέμβριο του 2018). Η μέση τιμή ανά κατάλυμα (ADR) το 2018, ανάλογα με τον μήνα, διαμορφώθηκε στα επίπεδα των 45-54 ευρώ. Το Μάρτιο του 2019 η μέση τιμή κατέγραφε ελαφρά υποχώρηση και διαμορφώθηκε σε 49 ευρώ ανα μέρα στα 6.285 καταλύματα που ήταν διαθέσιμα.

Οι Κινέζοι ρίχνουν τις τιμές

Είναι γνωστό πως οι Κινέζοι επενδύουν στη χώρα μας αγοράζοντας επιχειρήσεις και διαμερίσματα, διεκδικώντας τη “χρύση” βίζα. Αυτό λοιπόν ρίχνει τα ενοίκια κατα κάποιο τρόπο και δίνει μια ανάσα στην αγόρα των ακινήτων. Παρόλα αυτά πολλοί ιδιοκτήτες διαμαρτύρονται για τα κλειστά διαμερίσματα στις πολυκατοικίες τους, αφού οι Κινέζοι παίρνοντας τη βίζα “ξεχνούν” και το τι αγόρασαν.

 

(Άννα-Μαρία)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This