Σάββατο 12/6/2021

Ιερά Σύνοδος: Συνεδριάζει για την επιστροφή στην κανονική λειτουργική ζωή

Τους τρόπους επαναφοράς στην κανονική λειτουργική ζωή από την ερχόμενη Κυριακή 17 Μαΐου μελετά η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος. Η ΔΙΣ, που συνεδριάζει από νωρίς το πρωί, εξετάζει όλες τις προτάσεις και θα αποφασίσει τα μέτρα προστασίας που θα ληφθούν σε όλους τους ιερούς ναούς της χώρας. Άλλωστε, ήδη τον τελευταίο καιρό, εκπρόσωποι της Εκκλησίας βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς, ώστε να αποφασίσουν τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για την ασφάλεια των πιστών που θα συμμετέχουν στις Θείες Λειτουργίες και τις Ακολουθίες.

Εξάλλου, στην είσοδο όλων των ιερών ναών υπάρχει ήδη σταθμός αντισηπτικών, λειτουργεί το σύστημα ελεγχόμενης αναμονής των πιστών για την αποφυγή συνωστισμού, ενώ πραγματοποιείται συχνά σχολαστική καθαριότητα και τακτική απολύμανση.

Παράλληλα, την Δευτέρα άνοιξαν όλες οι υπηρεσίες της Συνόδου, της Αρχιεπισκοπής και των Μητροπόλεων, σύμφωνα με τους όρους και τους κανόνες υγιεινής που έχει θεσπίσει η πολιτεία για την ασφαλή λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ