Τρίτη 22/6/2021

Κορωνοϊός και φλοιοφάγο έντομο συνεχίζουν να καταστρέφουν το Σέιχ-Σου

Όχι μόνο το φλοιοφάγο καταστροφικό έντομο, αλλά και ο… κορωνοϊός καταστρέφουν το Σέιχ Σου, αφού επί δύο μήνες, λόγω πανδημίας, κανένας δεν ασχολήθηκε με την επέκταση της καταστροφής στα δέντρα του δάσους και χτες, ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, έκανε την πρώτη παρέμβαση, για να ασχοληθεί η Πολιτεία με το τεράστιο πρόβλημα.

Τεμαχισμένοι κορμοί δέντρων, στοιβαγμένοι σε ατελείωτες σειρές, αποξηραμένα κομμένα κλαδιά, παχιά στρώματα πευκοβελόνας, που αποτελούν ένα επικίνδυνο κράμα έτοιμο να… εκραγεί με την άνοδο της θερμοκρασίας ενόψει του καλοκαιριού, αλλά κυρίως νεαρά δένδρα αποξηραμένα πλέον από το καταστροφικό έντομο του φλοιοφάγου ή βλαστοφάγου (Tomicus piniperda) στην καρδιά τους δάσους, ακόμη και σε εκτάσεις που είχαν υλοτομηθεί, είναι τα στοιχεία που συνθέτουν τη θλιβερή εικόνα της εξελισσόμενης καταστροφής του περιαστικού δάσους της Θεσσαλονίκης Σέιχ-Σου.

Ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, ζητά «την συνδρομή των Δήμων Θεσσαλονίκης, Πυλαίας-Χορτιάτη, Νεάπολης-Συκεών, στα διοικητικά όρια των οποίων βρίσκεται το Π.Δ.Θ, και των όμορων δήμων Θέρμης και Παύλου Μελά, με την διάθεση μηχανικών μέσων (φορτηγά, φορτωτές) ως και του αντίστοιχου τεχνικού προσωπικού, με σκοπό την εκδάσωση των εν λόγω υπολειμμάτων», καθώς ο σχετικός διαγωνισμός κηρύχθηκε άγονος.

Αναφέρει μάλιστα ότι «ενώ το πρόβλημα επισημάνθηκε από το 2017, δεν έγινε τίποτα από την τότε Κυβέρνηση για να σωθεί το δάσος και εμφανίστηκαν όλοι πριν τις εκλογές, όταν το κακό είχε γίνει. Τώρα, πρέπει να βοηθήσουμε όλοι, να μην επεκταθεί άλλο η καταστροφή».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ