Σκληρή γλώσσα από τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο κατά Μόσιαλου και Παπαδάκη

Must Read

Στο στόχαστρο του Μητροπολίτη πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβροσίου μπήκαν ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος και ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαδάκης. Αφορμή για τα πυρά του κ. Αμβροσίου στάθηκαν οι δηλώσεις τους για την Θεία Κοινωνία και τον αγιασμό. Σε χθεσινή του ανάρτηση στο προσωπικό του blog με τον τίτλο «Βουλώστε το στόμα σας, κύριοι! Είσθε αθεολόγητοι», ο κ.κ. Αμβρόσιος χαρακτήρισε εντελώς άσχετο με τα Θεολογικά Γράμματα τον κ. Μόσιαλο, που αποτόλμησε να αποφανθεί για την Θεία Κοινωνία και να ζητήσει να αποφευχθεί με τη σημερινή της μορφή, μέχρι να έχουμε ασφαλές εμβόλιο.

Ο πρώην Μητροπολίτης αφήνει αιχμές και για την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος κατηγορώντας την ότι δεν αντιδρά.

«Στον αθεόφοβο αυτό επιστήμονα, που το επιστημονικό του έργο εξαντλείται στον τομέα “Πολιτική της Υγείας”, επί του παρόντος δεν θα απαντήσουμε εμείς. Αναμένουμε να ξυπνήσει από το λήθαργο, στον οποίο δυστυχώς έχει περιπέσει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος και… βλέπουμε!» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κ.κ. Αμβρόσιος κατηγόρησε τα Μέσα Ενημέρωσης που προωθούν δηλώσεις πολιτικών προσώπων, επειδή έλαβαν μυστικά και άνισα μερίδιο από τα 20.000.000 ευρώ που διέθεσε η κυβέρνηση για να διαφημιστεί το πρόγραμμα «ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ».

Περί Αγιασμού

Ο σεβασμιότατος χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα και για τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη, τον οποίο χαρακτήρισε «ξερόλα» καθώς, σχολιάζοντας σε κάποια από τις εκπομπές του παλαιότερη δήλωση του Μητροπολίτη ότι ο αγιασμός είναι φάρμακο, είχε τονίσει ότι «ο αγιασμός δεν είναι καθόλου το φάρμακο για τον κορωνοϊό. Αυτό το ξεκαθαρίζουμε, μια και έξω».

«Ο κ. Παπαδάκης, εισήλθε σε ξένα χωράφια και αποφάνθηκε, όλως αναρμοδίως βέβαια, για το θέμα του Αγιασμού», σημείωσε ο πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας και συμπλήρωσε:
«Ο κάθε δημοσιογράφος δεν είναι ούτε παντογνώστης, αλλά ούτε και κριτής των πάντων. Βέβαια, όταν νεκρώσει η συνείδησή του, τότε γίνεται τυφλό όργανο είτε των πολιτικών, είτε του αφεντικού του, είτε κάποιων που τον δωροδοκούν, είτε ακόμη και κάποιων σκοτεινών- δαιμονικών δυνάμεων! Στις περιπτώσεις αυτές ο δημοσιογράφος καθίσταται υπηρέτης του ψεύδους και της λασπολογίας, φερέφωνο, δηλ. μεγάφωνο, δια του οποίου μεταφέρεται η φωνή και η γνώμη παραγόντων, οι οποίοι κρύπτονται στο σκοτάδι της ανωνυμίας».

Βέβαια, γνωρίζοντας καλά τα επικοινωνιακά παιχνίδια, ο σεβασμιότατος έσπευσε να διευκρινίσει ότι ο κ. Παπαδάκης δεν ανήκει στην κατηγορία αυτή, αλλά και αυτός εργάζεται και υπηρετεί αυτό που λέγεται «πλύση εγκεφάλου»! Αλλιώς δεν θα αποφαινόταν με τρόπο δογματικό, εκστομίζοντας με μεγάλη έπαρση τα λόγια: «Αυτό το ξεκαθαρίζουμε, μιά και έξω».

Ο Αγιασμός, όμως, καταλήγει ο κ.κ. Αμβρόσιος, αποτελεί όπλο κατά του Διαβόλου, προφυλακτικό μέσο έναντι του κορωνοϊού και γενικώς όπλο χρήσιμο σε κάθε ανάγκη της καθημερινής ζωής.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This