ΑΡΧΙΚΗΕΛΛΑΔΑΤέμπη: 400 δρομείς στον 3ο Δρόμο Μνήμης με τερματισμό στο «σημείο μηδέν»

Τέμπη: 400 δρομείς στον 3ο Δρόμο Μνήμης με τερματισμό στο «σημείο μηδέν»

Κύμα συμπαράστασης και μνήμης που ενώνει

Για τρίτη χρονιά, εκατοντάδες δρομείς πλημμύρισαν τους δρόμους της Λάρισας την Κυριακή το πρωί για τον 3ο Δρόμο Μνήμης Τεμπών, συμμετέχοντας σε διαδρομές 30 χλμ., 15 χλμ. και 5 χλμ. Ο αγώνας, που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Δρομέων Φαλάνης σε συνεργασία με το αθλητικό site Sportofrunning, είχε την έγκριση των οικογενειών των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών.

Η εκκίνηση δόθηκε στον προαύλιο χώρο του εργοστασίου Ζαχάρεως, στο 2ο χλμ. Λάρισας – Συκουρίου, με τον τερματισμό να γίνεται στο «σημείο μηδέν», εκεί όπου δρομείς και γονείς των θυμάτων παρέστησαν σε επιμνημόσυνη δέηση για τα 57 θύματα, συνοδεύοντας με λουλούδια και προσευχές τον μικρό Γεράσιμο για ταχεία ανάρρωση, όπως ανέφερε η πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Φαλάνης, κ. Γεωργία Γκόγια.

Η εκδήλωση ξεχώρισε όχι μόνο για το πλήθος, αλλά και για τις ανθρώπινες ιστορίες που τη συνοδεύουν. Ο Δημητράκης από τη Μεγαλόπολη, ο οποίος πάσχει από τετραπληγία, έδωσε το σύνθημα της εκκίνησης, δείχνοντας το πνεύμα δύναμης και συμπαράστασης που διαπνέει τον αγώνα. Σύμφωνα με το onlarissa.gr, περίπου 400 άτομα συμμετείχαν συνολικά, τιμώντας τη μνήμη των παιδιών και όλων όσων χάθηκαν άδικα στο δυστύχημα της 28ης Φεβρουαρίου 2023.

Ο 3ος Δρόμος Μνήμης Τεμπών δεν είναι ένας ακόμη αγώνας δρόμου· είναι ένα κύμα συμπαράστασης και μνήμης που ενώνει ολόκληρη την κοινότητα σε μια συγκινητική πράξη αλληλεγγύης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

*Φωτογραφία onlarissa.gr

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak
Εγγραφή

Διαβάστε επίσης