Παρασκευή 7/5/2021

Αύξηση των κρουσμάτων ψηφιακής απάτης τους επόμενους 6 μήνες αναμένουν 8 στις 10 ελληνικές εταιρίες

Αύξηση των κρουσμάτων απάτης κατά τους επόμενους έξι μήνες αναμένουν σχεδόν οκτώ στις δέκα ελληνικές εταιρείες (77%), δεδομένου ότι τα φαινόμενα εταιρικής απάτης βρίσκονται σε έξαρση, καθώς οι απατεώνες που δρουν στον κυβερνοχώρο, δείχνουν να προσαρμόζονται ταχύτερα στη νέα κατάσταση από εκείνους, οι οποίοι έχουν στρέψει την προσοχή τους στην επιβίωση της επιχείρησης τους.

Ήδη, τα φαινόμενα απάτης έχουν αυξηθεί και πιο συγκεκριμένα στον κυβερνοχώρο, κυρίως λόγω της τηλεργασίας και της αυξημένης τρωτότητας των εργαλείων απομακρυσμένης πρόσβασης.

Σε έρευνα, που διενεργήθηκε στη διάρκεια webcast της EY Ελλάδος, οι συμμετέχοντες ανέδειξαν τις μορφές ηλεκτρονικής απάτης, που θεωρούν ως τις πιο επικίνδυνες για τις επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα, το 75% θεωρεί τις πρακτικές phishing ως τις πιο επικίνδυνες, με τις λογιστικές απάτες να ακολουθούν (58%). Εξίσου επικίνδυνες μορφές απάτης, σύμφωνα με τους συμμετέχοντες, αποτελούν και τα ψευδή επαγγελματικά emails (53%), καθώς και τα πλαστά τιμολόγια (53%).

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ