Δευτέρα 14/6/2021

Από Δευτέρα 18 Μαΐου ελεύθερες οι μετακινήσεις στην ηπειρωτική χώρα και την Κρήτη – Πότε «ανοίγει» ο… δρόμος για τα νησιά

Τελειώνουν τα… μπλόκα στα διόδια και ανοίγει ο δρόμος για την απελευθέρωση των μετακινήσεων από την ερχόμενη βδομάδα. Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πριν από λίγο πως από τη Δευτέρα 18 Μαΐου οι μετακινήσεις στην ηπειρωτική χώρα και την Κρήτη θα είναι ελεύθερες, ενώ περιορισμός θα υπάρξει τουλάχιστον για μια ακόμη βδομάδα σε ό,τι αφορά τα νησιά, στα οποία θα μπορούμε να πάμε πιθανότατα από τις 25 του μήνα.

«Πρόθεση μας είναι η μετακίνηση στα νησιά να επιτραπεί από τις 25 Μαΐου αυτό θα οριστικοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα» είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Χαρδαλιάς, που ξεκίνησε τις δηλώσεις του κάνοντας μια μίνι ανασκόπηση της πρώτης μέρας της β΄φάσης της άρσης των μέτρων: «Η χθεσινή πρώτη μέρα της δεύτερης φάσης της άρσης των περιοριστικών μέτρων κύλησε σχετικά ομαλά. Μένει να αποτυπωθεί και στους αριθμούς η τήρηση των μέτρων».

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, διευκρίνισε πως τα αποτελέσματα της δεύτερης αυτής φάσης των περιοριστικών μέτρων θα φανούν στα νούμερα των κρουσμάτων την επόμενη εβδομάδα:«τα νούμερα αυτά που βλέπουμε σήμερα αποτυπώνουν τις κινήσεις της προηγούμενης εβδομάδας».

Σε ό,τι αφορά τους χώρους λατρείας, ανέφερε ότι από την Κυριακή επιτρέπονται λειτουργίες αλλά και μυστήρια, γάμοι και βαφτίσεις, ενώ ενημέρωσε ότι παρατείνονται μέχρι τις 21 Μαΐου τα περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας που αφορούν όσους διαμένουν σε κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης και δομές φιλοξενίας σε όλη την επικράτεια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ