Αδειάζουν οι πλατείες, γεμίζουν οι οργανωμένες παραλίες, που ανοίγουν το Σ/Κ – «Καμπανάκι» για μέτρα προστασίας στη… λαοθάλασσα

Must Read

Η ξαφνική άνοδος της θερμοκρασίας έχει χτυπήσει «καμπανάκι» τόσο στις αρχές όσο και στην επιστημονική κοινότητα, καθώς ο κίνδυνος παραμονεύει και με τη λαοθάλασσα που αναμένεται στις παραλίες το Σαββατοκύριακο είναι πιθανό τα κρούσματα να εκτοξευτούν. 

Η ανησυχία των επιστημόνων εντείνεται από την πρόβλεψη των μετεωρολόγων ότι τις προσεχείς ημέρες ο υδράργυρος αναμένεται να σκαρφαλώσει ακόμα πιο ψηλά, φέρνοντας τον πρώτο καύσωνα εν μέσω πανδημίας. Σε αυτήν την περίπτωση δεν θα ήθελαν να δουν ξανά τον συνωστισμό που επικράτησε στην Αττική την περασμένη βδομάδα και έτσι λόγω του καύσωνα η Κυβέρνηση αποφάσισε να ανοίξει το Σαββατοκύριακο τις οργανωμένες παραλίες.

Από τη μία η αφόρητη ζέστη, καθώς έρχονται 40αρια το Σαββατοκύριακο, από την άλλη η ανάγκη του κόσμου να βγει να ξεσκάσει μετά τον 40ήμερο εγκλεισμό δημιουργεί πολλούς κινδύνους. Ο Σωτήρης Τσίόδρας και ο Νίκος Χαρδαλιάς μίλησαν χθες για τους κινδύνους συγχρωτισμού στις παραλίες, αλλά και οι επιστήμονες αναφέρονται συνεχώς στους κανόνες που θα πρέπει να ισχύσουν για τα μπάνια σε παραλίες και πισίνες, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος εξάπλωσης του κορωνοϊού.

«Οι λαοθάλασσες του Σαββατοκύριακου δείχνουν την ανάγκη μιας κοινωνικής επαφής, την οποία κατανοούμε. Αλλά δείχνουν και ταυτόχρονα, μια υποεκτίμηση της κατάστασης, σε κάποιες περιπτώσεις και άγνοια κινδύνου», είπε χαρακτηριστικά κατά την χθεσινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, ο καθηγητής Παθολογίας- Λοιμωξιολογίας, κ. Σωτήρης Τσιόδρας, προσθέτοντας πως «μας ενδιαφέρει ο συγχρωτισμός. Οποιαδήποτε συζήτηση γίνεται για παραλίες και ανοιχτούς χώρους είναι σε αυτό το πλαίσιο».

Για το ζήτημα των παραλιών αλλά και τους νέους κανόνες που θα πρέπει να ισχύσουν στις πισίνες μίλησε στην ΕΡΤ ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο Τμήμα Πολιτικών Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Άλκης Βατόπουλος. Αναφορικά με τις παραλίες, είπε ότι είναι ένα ζήτημα που θέλει προσοχή και αυτοοργάνωση.

Δίνοντας οδηγίες προς τους λουομένους, τόνισε πως ο κόσμος πρέπει να αποφεύγει τον συνωστισμό, να προσέχει τις επιφάνειες τις οποίες πιάνουν πολλοί άνθρωποι, να πλένει επιμελώς τα χέρια του και να μην αγγίζει το πρόσωπό του. Παράλληλα, ανέφερε πως, αν κάποιος ακολουθεί τα μέτρα, «ούτε με την άμμο, ούτε με το νερό ούτε με τις ντουζιέρες υπάρχει πρόβλημα».

Για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν στις πισίνες ο κ. Βατόπουλος ανέφερε πως μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν οι εισηγήσεις των ειδικών και εξήγησε ότι θα αφορούν τον μέγιστο αριθμό ατόμων που θα μπορούν να βρίσκονται εντός της πισίνας και πόσο χλώριο θα πρέπει να χρησιμοποιείται σε αυτή, ώστε να είναι πιο ασφαλές το κολύμπι αλλά και να μη δημιουργεί άλλα προβλήματα υγείας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This