Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020

Ασφαλείς οι μαθητές των κατασκηνώσεων στην Αμφίκλεια μετά τη φωτιά

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Συναγερμός σήμανε τις πρώτες πρωινές ώρες στην περιοχή της Αμφίκλειας, καθώς στην Ελάτη μαίνεται πυρκαγιά, την οποία πιθανόν προκάλεσε, σύμφωνα με αρμόδιους, κεραυνός.

Την ώρα που ξέσπασε η φωτιά έπνεαν ισχυροί άνεμοι και δημιουργήθηκε ιδιαίτερα μεγάλο μέτωπο πολύ γρήγορα. Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις έσπευσαν επιτόπου, για να την αντιμετωπίσουν, ενώ παράλληλα δόθηκε εντολή να εκκενωθούν δύο κατασκηνώσεις, που βρίσκονται λίγα χιλιόμετρα μακρύτερα, ανατολικά της φωτιάς, καθώς το μέτωπο έδειχνε να κατευθύνεται προς εκεί.

Η επιχείρηση διεξήχθη μέσα στη νύχτα κι επέτρεψε να μεταφερθούν περίπου 200 μαθητές στο Γυμνάσιο και το Λύκειο της περιοχής.

Η μία εκκενωθείσα κατασκήνωση είναι για Προσκόπους, ενώ η δεύτερη για χριστιανικές οργανώσεις. Και οι δυο ήταν γεμάτες παιδιά και εκτιμήθηκε ότι πρέπει να εκκενωθούν για προληπτικούς λόγους. Η μεταφορά των μαθητών έγινε με λεωφορεία και ολοκληρώθηκε γύρω στις τέσσερις το πρωί. Οι μαθητές παραμένουν εκεί μέχρι τώρα ασφαλείς.

Αξιωματούχοι έκαναν λόγο για μια επιχείρηση που έγινε με μεγάλη ταχύτητα χάρη στη γρήγορη άφιξη των λεωφορείων που παρέλαβαν τα παιδιά.

Γύρω στις 05.30 στην περιοχή της Αμφίκλειας άρχισε να βρέχει.

Το μέτωπο της φωτιάς περιορίστηκε από πυροσβεστικές δυνάμεις.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ