Αύξηση 41% παρουσίασαν οι online τραπεζικές συναλλαγές στην Ελλάδα κατά την περίοδο της καραντίνας, ενώ την ίδια περίοδο, οι ηλεκτρονικές συναλλαγές με το Δημόσιο ενισχύθηκαν κατά 38%, ενώ το e-learning αυξήθηκε σε ποσοστό 49%.
Επιπλέον, σχεδόν ένας στους δύο (46%) Έλληνες εργάστηκε από το σπίτι, ενώ όλοι οι Έλληνες (97%) απέκτησαν τουλάχιστον μια νέα συνήθεια την περίοδο του lockdown, με τους περισσότερους (59%) να απαντούν ότι η νέα αυτή συνήθεια ήταν οι online αγορές.
Επιπλέον, η χρήση του Messenger αυξήθηκε κατά 27%, του Viber κατά 10%, η χρήση του Skype διευρύνθηκε κατά 59% και του WhatsApp κατά 34%.
Παράλληλα, οι Έλληνες στράφηκαν σε ενημερωτικά sites (68%), στα κοινωνικά δίκτυα (47%) και στις επίσημες κυβερνητικές ιστοσελίδες (30%) για την ενημέρωσή τους. Παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης, όπως οι εφημερίδες συγκέντρωσαν ποσοστό 22%, ενώ το ραδιόφωνο 20%, αν και την πρωτοκαθεδρία στην ενημέρωση κέρδισαν τα τηλεοπτικά κανάλια (70%).
Ψηφιακή διάσταση απέκτησε και η ψυχαγωγία για τους Έλληνες πολίτες την περίοδο του lockdown, καθώς η χρήση WEB TV αυξήθηκε κατά 43% και η χρήση των online games κατά 41%, με τα social media να παρουσιάζουν αύξηση 123% στο Twitter, 110% στο Linkedin και 95% στο Snapchat.