Πέμπτη 13/5/2021

Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Γαβριήλ: «Διπλές λειτουργίες τις Κυριακές»

Ανοίγουν οι εκκλησίες για τους πιστούς και ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Γαβριήλ ανέλαβε καινοτόμες δράσεις, αναλογιζόμενος τη μεγάλη ευθύνη της Εκκλησίας απέναντι στη διαφύλαξη και την προστασία της ανθρώπινης ζωής. Αποφάσισε, λοιπόν, να τελούνται υποχρεωτικά δύο θείες λειτουργίες, αλλά και να συνεχιστούν οι διαδικτυακές ομιλίες με τους νέους.

Ο σεβασμιότατος ανακοίνωσε με μήνυμά του ότι στους ναούς της τοπικής Εκκλησίας θα εφαρμόζονται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού, όπως είναι η τήρηση αποστάσεων, οι σταθμοί αντισηπτικών και η τακτική και σχολαστική καθαριότητα, ενώ καλεί όσους καταλλήλως έχουν προετοιμαστεί να μετάσχουν στη Θεία Ευχαριστία και να μεταλάβουν το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου.

Παράλληλα, ο μητροπολίτης κάνει γνωστό ότι κάθε Κυριακή ως τα τέλη Ιουλίου σε κάθε ιερό ενοριακό ναό της μητρόπολης θα τελούνται υποχρεωτικά δύο θείες λειτουργίες, από τις 7 ως τις 10 το πρωί η πρώτη και από τις 10.30 ως τις 11.30 π.μ. η δεύτερη, ενώ ορισμένες από τις ιερές ακολουθίες θα τελούνται και στους περιβάλλοντες εξωτερικούς χώρους των ενοριακών ναών. Επιπλέον, κάλεσε τους πιστούς να επιδείξουν αίσθημα ευθύνης και ωριμότητας, προειδοποιώντας πως «η ψυχή μας δεν αντέχει να στερηθεί και πάλι την πηγή της ζωής, τον ίδιο τον Χριστό».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ