Παρασκευή 7/5/2021

Παρεμβάσεις Ρουβίκωνα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη το Σάββατο, με συνθήματα, τρικάκια και μπογιές

Συνθήματα ενάντια στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας έγραψαν στον τοίχο δίπλα στην είσοδο του Πρωτοδικείου Αθηνών μέλη του Ρουβίκωνα, πραγματοποιώντας παρέμβαση το βράδυ του Σαββάτου.

Στη σχετική ανακοίνωσή τους, η οποία δημοσιεύτηκε σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, μεταξύ άλλων, αναφέρουν: «Μας ενδιαφέρει η προλεταριακή κατοικία και ενημερώνουμε από τώρα τους πάντες, τράπεζες, υπουργούς, βουλευτές κι όλη την άτιμη φάρα κράτους και κεφαλαίου, ότι η μάχη για τα σπίτια των φτωχών θα δοθεί, θα είναι σκληρή και το πεδίο διεξαγωγής της δεν θα είναι μόνο τα σπίτια των φτωχών».

Το απόγευμα του Σαββάτου, εξάλλου, μέλη της αναρχικής ομάδας πέταξαν μαύρη μπογιά και τρικάκια που έφεραν την υπογραφή «κατάληψη terra incognita», στην είσοδο του πολιτικού γραφείου του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Θεσσαλονίκης, Στράτου Σιμόπουλου.

ρουβικωνας σιμοπουλος

«Οι κυβερνητικοί βουλευτές έχουν σπουδαίο έργο να επιτελέσουν τόσο στην υγειονομική, όσο και στην οικονομική κρίση. Τέτοιες τρομοκρατικές ενέργειες δεν μας φοβίζουν», δήλωσε ο κ. Σιμόπουλος.

Αναφορικά με την συγκεκριμένη παρέμβαση, ο Ρουβίκωνας, στη σχετική ανακοίνωσή του, μεταξύ άλλων, τονίζει: «Πρωθ-υπουργοί και τραπεζίτες, δικαστικοί και εισαγγελείς, δημοσιογράφοι και δημοσιολόγοι αν ψάχνετε για δολοφόνους, κοιταχτείτε στον καθρέφτη. Το μεσημέρι του Σαββάτου 16 Μάη, πραγματοποιήσαμε παρέμβαση με μπογιές και τρικάκια στο γραφείο του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, Στρ. Σιμόπουλου. Καμία απόπειρα φίμωσης του απελευθερωτικού λόγου και λοιδορίας αγωνιστή δε θα μείνει αναπάντητη».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ