Παρασκευή 7/5/2021

Λέσβος: Νέες αφίξεις μεταναστών από τα Τουρκικά παράλια – Ακόμη 36 αποβιβάστηκαν στην Τσόνια

Παρά την πανδημία, οι προσφυγικές ροές από τα τουρκικά παράλια προς τα νησιά του βόρειου Αιγαίου, συνεχίζονται ακάθεκτες.  

Το πρωί της Κυριακής, λίγες ώρες μετά την επίσκεψη του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή, και τις εν πλω περιοδείες του για έλεγχο των μέτρων αποτροπής που έχουν ληφθεί, 36 αλλοδαποί αποβιβάστηκαν στην παραλία Τσόνια της βορειοανατολικής Λέσβου.

Όλοι τους παραμένουν στο σημείο έως ότου υποβληθούν σε εργαστηριακό έλεγχο από κλιμάκια του ΕΟΔΥ για τη νόσο Covid-19 και στη συνέχεια θα μεταφερθούν στα Μεγάλα Θέρμα της βόρειας Λέσβου, προκειμένου να τεθούν σε 14ημερη καραντίνα.

Αυτή ήταν και η τρίτη, κατά σειρά, βάρκα που φτάνει μέσα στο Μάιο στη Λέσβο. Οι άλλες δύο κατέπλευσαν, η πρώτη την Τετάρτη 6 Μαΐου στο Καλό Λιμάνι του Σκαλοχωρίου, όπου αποβίβασε 51 μετανάστες, και η δεύτερη με 19 αλλοδαπούς την Κυριακή 10 Μαΐου στα Λάψαρνα της Άντισσας.

Από την πλευρά τους, οι κάτοικοι της Λέσβου είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι για τις συνεχιζόμενες ροές, καθώς και για τα κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν κατά τις προηγούμενες ημέρες σε νεοαφιχθέντες.

Ωστόσο, στα υπόλοιπα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου οι αφίξεις είναι μηδενικές από τα μέσα του περασμένου Μαρτίου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ