28-5-2020

Ολοκληρωτική η καταστροφή του Σέιχ Σου από τον φλοιοφάγο-φονιά που αφανίζει πεύκα!

Ιδιαίτερα ανησυχητική παραμένει η κατάσταση στο Σέιχ Σου, το περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης, όπου το πρόβλημα με το φλοιοφάγο έντομο επιδεινώνεται με ταχείς ρυθμούς τους τελευταίους μήνες, την ώρα που οι δασεργάτες προσπαθούν να σώσουν ό,τι μπορούν κόβοντας δέντρα, με σκοπό να ανακοπεί η προσβολή των υγιών πεύκων από το έντομο-φονιά!

Η επέλαση του εντόμου, όμως, συνεχίζεται ακάθεκτη, κάτι το οποίο προμηνύει άσχημο μέλλον για το δάσος-«ανάσα» της πόλης!

Ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών Σίμος Δανιηλίδης πριν από λίγες ημέρες είχε προχωρήσει και σε αυτοψία στο δάσος, αντικρίζοντας μια τραγική κατάσταση. «Το δάσος καταστρέφεται» είπε, ρίχνοντας ευθύνες στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας, ενώ τόνισε την ανάγκη να ενταθούν οι προσπάθειες και να πολλαπλασιαστούν τα συνεργεία.

Το σκηνικό που επικρατεί στο Σέιχ Σου είναι πραγματικά θλιβερό, αλλά το θέμα φαίνεται ότι λαμβάνει και διαστάσεις επικινδυνότητας, καθώς τα κομμένα κλαδιά και οι στοιβαγμένοι τεμαχισμένοι κορμοί που παραμένουν σε διάφορα σημεία του δάσους εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους στην περίπτωση που ξεσπάσει πυρκαγιά.

Ο μεγάλος αυτός όγκος ξερών κλαδιών και κορμών θα πρέπει άμεσα να απομακρυνθεί από τα σημεία του Σέιχ Σου, αν αναλογιστεί κανείς και τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν ήδη από τον μήνα Μάιο στην πόλη και προκαλούν μεγάλο φόβο για το μέλλον του «πνεύμονα οξυγόνου» της Θεσσαλονίκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κατεβάστε το app του newsbreak

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

Γιάννης Χ. Κουριαννίδης
Γιάννης Χ. Κουριαννίδης
Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς
Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

newsbreak.gr

FREE
VIEW