Θεσσαλονίκη: Ρομποτάκια απολυμαίνουν τα σχολεία και τα δημόσια κτίρια του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη!

Must Read

Τα ρομπότ πιάνουν… δουλειά στον Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη, καθώς χάρη σε μια πρωτοποριακή απόφαση των ανθρώπων του δήμου, επιστρατεύεται η ρομποτική τεχνολογία κατά της διασποράς της νόσου Covid-19, με πρώτιστο στόχο τη θωράκιση της δημόσιας υγείας.

Ο δήμος προχώρησε στην προμήθεια ειδικών ρομπότ που θα εκτελούν χρέη απολυμαντή, εξοντώνοντας τον κορωνοϊό σε κλειστούς χώρους, γρήγορα και στοχευμένα, μέσω της εταιρίας «Greek Farmer», ιδιοκτησίας Δημήτρη Τσιρανίδη. Είναι ενδεικτικό ότι ένα και μόνο ρομπότ μπορεί να απολυμάνει χώρους έως και 700 τ.μ., ενώ η απολύμανση για ένα μέσο δωμάτιο δεν διαρκεί πάνω από 6 λεπτά!

Μετά την ολοκλήρωση της απολύμανσης, οι χώροι είναι άμεσα επισκέψιμοι, καθώς το υλικό που χρησιμοποιείται για την αντισηψία είναι πιστοποιημένο υγειονομικά και δεν ενέχει κανέναν απολύτως κίνδυνο για την υγεία εργαζομένων και δημοτών.

Αυτόνομα και με μεγάλη ευελιξία

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη, τα εξελιγμένα ρομπότ πιάνουν άμεσα δουλειά για να ανακόψουν τη μετάδοση του κορωνοϊού, η οποία, ως γνωστόν, διευκολύνεται από μολυσμένες επιφάνειες. Το συγκριτικό τους πλεονέκτημα είναι ότι αποτελούν αυτόνομα οχήματα, το σύστημα των οποίων τους επιτρέπει να κινούνται με μεγάλη ευελιξία, έχοντας τον έλεγχο της κατεύθυνσης του ψεκασμού.

Έτσι, με τη βοήθεια της τεχνολογίας συγκροτούνται ομάδες ταχείας επέμβασης για να καθαρίζουν και να απολυμαίνουν τα σχολεία και τα δημοτικά κτίρια, αφού κάποια από τα ρομπότ θα δοθούν στις σχολικές επιτροπές και τα υπόλοιπα στις υπηρεσίες του δήμου.

Με τη συνδρομή και των ρομπότ, τα σχολεία που ανήκουν στον Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη -λύκεια και γυμνάσια- άνοιξαν καθαρά και ασφαλή, έτοιμα να υποδεχθούν μαθητές και εκπαιδευτικούς, καθώς έγκαιρα ολοκληρώθηκαν όλες οι εργασίες καθαριότητας και απολύμανσης, ενώ επίσης έγκαιρα παραδόθηκε και το σύνολο του υγειονομικού υλικού.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This