27-5-2020

Θεσσαλονίκη: Ρομποτάκια απολυμαίνουν τα σχολεία και τα δημόσια κτίρια του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη!

Τα ρομπότ πιάνουν… δουλειά στον Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη, καθώς χάρη σε μια πρωτοποριακή απόφαση των ανθρώπων του δήμου, επιστρατεύεται η ρομποτική τεχνολογία κατά της διασποράς της νόσου Covid-19, με πρώτιστο στόχο τη θωράκιση της δημόσιας υγείας.

Ο δήμος προχώρησε στην προμήθεια ειδικών ρομπότ που θα εκτελούν χρέη απολυμαντή, εξοντώνοντας τον κορωνοϊό σε κλειστούς χώρους, γρήγορα και στοχευμένα, μέσω της εταιρίας «Greek Farmer», ιδιοκτησίας Δημήτρη Τσιρανίδη. Είναι ενδεικτικό ότι ένα και μόνο ρομπότ μπορεί να απολυμάνει χώρους έως και 700 τ.μ., ενώ η απολύμανση για ένα μέσο δωμάτιο δεν διαρκεί πάνω από 6 λεπτά!

Μετά την ολοκλήρωση της απολύμανσης, οι χώροι είναι άμεσα επισκέψιμοι, καθώς το υλικό που χρησιμοποιείται για την αντισηψία είναι πιστοποιημένο υγειονομικά και δεν ενέχει κανέναν απολύτως κίνδυνο για την υγεία εργαζομένων και δημοτών.

Αυτόνομα και με μεγάλη ευελιξία

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη, τα εξελιγμένα ρομπότ πιάνουν άμεσα δουλειά για να ανακόψουν τη μετάδοση του κορωνοϊού, η οποία, ως γνωστόν, διευκολύνεται από μολυσμένες επιφάνειες. Το συγκριτικό τους πλεονέκτημα είναι ότι αποτελούν αυτόνομα οχήματα, το σύστημα των οποίων τους επιτρέπει να κινούνται με μεγάλη ευελιξία, έχοντας τον έλεγχο της κατεύθυνσης του ψεκασμού.

Έτσι, με τη βοήθεια της τεχνολογίας συγκροτούνται ομάδες ταχείας επέμβασης για να καθαρίζουν και να απολυμαίνουν τα σχολεία και τα δημοτικά κτίρια, αφού κάποια από τα ρομπότ θα δοθούν στις σχολικές επιτροπές και τα υπόλοιπα στις υπηρεσίες του δήμου.

Με τη συνδρομή και των ρομπότ, τα σχολεία που ανήκουν στον Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη -λύκεια και γυμνάσια- άνοιξαν καθαρά και ασφαλή, έτοιμα να υποδεχθούν μαθητές και εκπαιδευτικούς, καθώς έγκαιρα ολοκληρώθηκαν όλες οι εργασίες καθαριότητας και απολύμανσης, ενώ επίσης έγκαιρα παραδόθηκε και το σύνολο του υγειονομικού υλικού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κατεβάστε το app του newsbreak

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

Απόστολος Κρητικόπουλος
Απόστολος Κρητικόπουλος
Δημήτρης Σέργιος
Δημήτρης Σέργιος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

newsbreak.gr

FREE
VIEW