Τρίτη 22/6/2021

Παρουσία σε εννέα χώρες και επέκταση στη Βόρεια Θάλασσα για την Energean, χάρη σε στρατηγικό deal

Σε συμφωνία αναδιάρθρωσης της εξαγοράς της Edison E&P κατέληξε η ελληνική εταιρία Energean με την Edison, σε μία εξέλιξη που έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μίας από τις μεγαλύτερες ανεξάρτητες εταιρίες Έρευνας και Εκμετάλλευσης Υδρογονανθράκων σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Με τη συγκεκριμένη συμφωνία, η Energean αποκτά πλέον παρουσία σε εννέα χώρες και επεκτείνεται και στη Βόρεια Θάλασσα. Το αρχικό τίμημα των 750.000.000 δολαρίων που είχε συμφωνηθεί για την εξαγορά, μειώνεται στα 284.000.000 δολάρια, προσαρμοζόμενο στις συνθήκες της αγοράς και στο γεγονός ότι από τη συμφωνία εξαιρείται το χαρτοφυλάκιο της Edison E&P στην Αλγερία και τη Νορβηγία.

Με βάση τη νέα συμφωνία, η Energean αποκτά το χαρτοφυλάκιο της Edison E&P σε Αίγυπτο, Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Κροατία, Ελλάδα και Μάλτα, το οποίο προσθέτει 226 εκατ. βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου βεβαιωμένα και δυνητικά αποθέματα και μέση ημερήσια παραγωγή της τάξης των 59 χιλιάδων βαρελιών ισοδυνάμου πετρελαίου για το 2019.

Ο ενιαίος όμιλος διαθέτει πλέον πάνω από 800 εκατ. βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου 2P και 2C αποθέματα, εκ των οποίων το 72% είναι σε αέριο, ενώ η παραγωγή προβλέπεται να φτάσει τις 130.000 βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου την ημέρα, μετά την έναρξη παραγωγής από το κοίτασμα Καρίς στο Ισραήλ από το δεύτερο εξάμηνο του 2021.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ