Τι είπε ο Κυριάκος με τον…«γύπα»

Must Read

Mε τον επικεφαλής του μεγάλου επενδυτικού ομίλου Fairfax, Prem Watsa, συναντήθηκε το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η επαφή πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου σε εξαιρετικά θετικό κλίμα και ο πρωθυπουργός τόνισε την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης για την εφαρμογή ενός προγράμματος μεταρρυθμίσεων, με σειρά άμεσων νομοθετικών πρωτοβουλιών που θα οδηγήσουν σε δυναμική ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Οι επενδυτικές προοπτικές που ανοίγονται στην Ελλάδα σε τομείς, όπως ο χρηματοπιστωτικός κλάδος, ο τουρισμός και η αγορά ακινήτων έδειξαν πως ενδιαφέρον τον Ινδοκαναδό επιχειρηματία.

O κ. Watsa εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στη νέα κυβέρνηση και το πρόγραμμά της, ενώ σε  ό,τι αφορά τη Eurobank υποστήριξε πως μέχρι το τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί το εμπροσθοβαρές πρόγραμμα μείωσης κόκκινων δάνειων.

Ποιος είναι ο «γύπας» Watsa

Ο Ινδοκαναδός – αποκαλούμενος και ως «γύπας» ή «Καναδός Γουόρεν Μπάφετ» (λόγω των επιτυχημένων επενδύσεων  τις τελευταίες δεκαετίες)  είναι το μεγάλο αφεντικό της Fairfax, μιας από τους πιο σημαντικούς επενδυτές της Ελληνικής Οικονομίας, που αποτελεί το βασικό μέτοχο της Eurobank και της Grivalia, καθώς και άλλων ελληνικών εταιρειών.

Γεννήθηκε το 1950 στο χωριό Χινταραμπάντ, στην Ινδία και έχει τέσσερα αδέλφια. Σπούδασε στη χώρα του και στα 20 του έχοντας 8 δολάρια στην τσέπη του έφυγε για τον Καναδά, όπου βρίσκονταν ο μεγαλύτερος αδερφός του.

Πούλαγε κλιματιστικά και με τα χρήματα που κέρδισε έκανε μεταπτυχιακό στη Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου του Οντάριο. Στη συνέχεια έγινε αναλυτής στη Συνομοσπονδία Ασφαλίσεων του Τορόντο και γρήγορα εξελίχθηκε σε διαχειριστή χαρτοφυλακίου μετοχών για ταμεία συνταξιούχων. Το 1985 δημιούργησε μια μικρή εταιρεία ασφάλισης φορτηγών. Mάλιστα, ο Watsa  ήταν αυτός που προέβλεψε το κραχ του ’87, την κατάρρευση της Ιαπωνίας το 1990 και την πιο πρόσφατη χρηματοπιστωτική κρίση το 2007, κερδίζοντας πολλά χρήματα, αλλά έχει και αποτυχίες όπως φαίνεται από το κείμενο της εφημερίδας Δημοκρατίας το 2017.

36 δις περιουσία και 8.200 εργαζόμενους

Από την εταιρία ασφάλειας φορτηγών ο Ινδοκαναδός έφτασε στην Fairfax, που τα περιουσιακά στοιχεία της φθάνουν τα 36 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο όμιλος έχει παγκοσμίως εταιρίες σε κλάδους ασφάλισης και συμμετοχές σε τράπεζες και άλλες μεγάλες εταιρίες όπως την Johnson & Johnson.

Η Fairfax Financial Holdings, που έχει στην κατοχή του ο 69χρονος απασχολεί 8.200 εργαζόμενους και κλείνει επτά χρόνια δυναμικής παρουσίας στην Ελλάδα.

Το 2012 απέκτησε  το 15% των μετοχών της Eurobank Properties (εταιρείας επενδύσεων σε ακίνητα του ομίλου Eurobank).

Στη συνέχεια υπήρξαν επενδύσεις στην EFG Eurobank, την Μytilineos και ακολούθησαν η εξαγορά της Praktiker Hellas, η απόκτηση της ασφαλιστικής εταιρείας Eurolife και η μεγάλη συμφωνία με την Eurobank-Grivalia, μέσω του οποίου η Fairfax έγινε το… αφεντικό  στη νέα τράπεζα με μερίδιο 33%.

Πριν από λίγη ώρα ο Watsa συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This