Οι ακυρώσεις πτήσεων έπεσαν… βροχή! Η Emirates επέστρεψε $1.400.000.000 λόγω Covid στους πελάτες της

Must Read

Σε μια γενναία κίνηση αποφάσισε να προχωρήσει η Emirates, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία της Μέσης Ανατολής, με έδρα το Ντουμπάι, καθώς ανακοίνωσε εν μέσω της οικονομικής κρίσης που έχει «γονατίσει» και τον κλάδο των αερομεταφορών πως επέστρεψε ένα ποσό της τάξης του 1,4 δισ. δολαρίων στους πελάτες της έπειτα από τις ακυρώσεις πτήσεων που υπήρξαν τους τελευταίους μήνες λόγω κορωνοϊού.

Emirates Airline ταξιδια

«Η Emirates αποκαλύπτει ότι επέστρεψε περισσότερα από 5 δισ. ντιράμ (1,4 δισ. δολάρια)» ανέφερε χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της η εταιρία, σημειώνοντας επιπλέον πως «περισσότερα από 1.500.000 αιτήματα για επιστροφή χρημάτων αντιμετωπίστηκαν από τον Μάρτιο, το οποίο αντιπροσωπεύει το 90% του συνόλου των αιτημάτων».

Μεγάλα κέρδη

Η Emirates κατέγραψε καθαρό κέρδος 288.000.000 δολαρίων για το οικονομικό έτος που έληξε τον Μάρτιο, έναντι 237.000.000 δολαρίων που καταγράφηκαν μια χρονιά νωρίτερα. Αυτή ήταν η 32η συνεχόμενη χρονιά που κατέγραψε κέρδη η Emirates, αλλά τα αποτελέσματά της για το 2020 αναμένεται να σημειώσουν πτώση εξαιτίας του κορωνοϊού.
Ο διευθυντής επιχειρήσεων της εταιρίας Αντέλ αλ Ρέντα δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι η εταιρία προβλέπει να έχει ξαναρχίσει τις πτήσεις της προς όλους τους «προορισμούς του δικτύου της» έως το καλοκαίρι του 2021, στοχεύοντας βέβαια και στην οικονομική της ανάκαμψη.

Emirates Airline ταξιδια

Ο εθνικός αερομεταφορέας του Ντουμπάι απασχολούσε περίπου 60.000 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων 4.300 πιλότους, πριν από την πανδημία, ωστόσο υποχρεώθηκε -όπως και οι ανταγωνίστριες εταιρίες του κλάδου- να ανακοινώσει μια σειρά από περικοπές θέσεων εργασίας, χωρίς πάντως να αναφέρει πόσους εργαζομένους αφορούν οι απολύσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This